Vineri , 10 August 2018

Iniţiativă unică în ţară : PNL, USR şi PMP îşi susţin reciproc campaniile

O premieră naţională pe scena politică a fost consemnată ieri la Zalău. Principalele partide de opoziţie au dat mânâ cu mână şi au decis să îşi susţină reciproc iniţiativele şi proiectele.  Preşedinţii organizaţiilor sălăjene ale PNL, USR şi PMP  au semnat, în faţa presei, fiecare în parte, iniţiativele colegilor lor.

 

Liderii principalelor partide de opoziţie din Sălaj au decis să îşi unească forţele în faţa adversarului politic principal, şi anume alianţa PSD +ALDE, aflată în prezent la putere. Sprijinul reciproc va consta în fapul că cele trei partide îşi vor populariza şi susţine unii altora campaniile şi proiectele. În momentul de faţă, USR derulează campania „Fără penali în funcţii publice”, PMP vrea cel mult 300 de parlamentari şi alegerea primarilor din două tururi de scrutin, iar PNL  se opune confiscării „ banilor de la pilonul II de pensii.

“Cred că la nivel parlamentar avem o colaborare bună atât cu USR, cât și cu PMP dovadă fiind acțiunile comune – moțiuni, sesizări de neconstituționalitate.. dar observ câ atunci când vine vremea să comunicăm aceste lucruri, nu reușim să o facem pe aceeași voce. Cred că de aici trebuie să începem!(…) PNL este partidul care are prevăzut în Statut sancțiuni clare referitoare la retragerea sprijinului politic pentru reprezentanții care ocupă funcții publice, dar și politice, care au o condamnare încă din primă instanță pentru fapte de corupție. (…) În ceea ce priveste subiectul alegerii primarilor în două tururi, PNL a  pledat pentru acest sistem de vot, dar majoritatea parlamentară s-a opus de fiecare dată. PNL a realizat acțiuni concrete în legătură cu cele doua teme. Poate s-a uitat acest lucru, dar după referendumul din 2009, referitor la reducerea numărului de parlamentari la 300, a existat o inițiativă legislativă liberală  pentru punerea în aplicare a voinței cetățenilor. Din păcate, aceasta initiativă legislativă a fost respinsă. În ceea ce priveste subiectul alegerii primarilor în două tururi PNL a  pledat pentru acest sistem de vot, dar majoritatea parlamentară s-a opus de fiecare dată”, a declarat Lucian Bode, liderul PNL Salaj.

 

Colaborare cu paşi mici şi siguri

 

Cât priveşte extinderea acestui sprijin reciproc până în faza încheierii unui protocol între cele trei formaţiuni politice şi desemnarea unui candidat unic la alegerile locale, liderii PNL, USR şi PMP spun, la unison, că discuţia pe acest subiect este prematură deocamdată dar nimeni nu exclude o astfel de variantă.

„Azi am procedat la susţinerea  reciprocă, prima acţiune de acest gen la nivel naţional. Este clar că dacă spunem <Stop PSD> ne gândim la înlăturarea PSD  de la guvernarea judeţeană şi municipală.  Urmează alegerile europarlamentare  unde, cel mai probabil, vom fi competitori, nu duşmani politici, apoi alegerile prezidenţiale unde  sunt convins că turul doi  ne va găsi împreună, susţinând candidatul dreptei. Pentru alegerile locale şi parlamentare, în funcţie de necunoscutele anului 2019, la momentul potrivit vom lua o decizie, împreună”, spune liderul PNL Sălaj, Lucian Bode.

Carmen Olar, preşedintele USR Sălaj, consideră că e prea devreme pentru a vorbi despre aceste aspecte, părere împărtăşită şi de liderul PMP Sălaj, Adrian Popan.

E devreme să vorbim acum. Principalul nostru scop, acum, este să reuşim să  ajungem la cetăţeni cu iniţiativele noastre.  Acesta este principalul nostru obiectiv. E un început. Dacă dinamica politicii o să ne împingă spre alte lucruri, o să aflaţi”, a adăugat Adrian Popan.

Comentariile celorlalți

Liber Alles pe 14.08.2018 la 11:46
Nu exista 'SUSTINERE RECIPROCA'.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

26 Aprilie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei