Vineri , 8 Septembrie 2017

Începe școala! Ce le recomandă polițiştii părinţilor şi copiilor

 Începe şcoala! Vin dimineţile în care vă veţi trezi devreme şi veţi parcurge drumul spre şcoală. Pe acestă cale, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj le transmit sălăjenilor câteva recomandări.

Astfel, părinţilor li se recomandă să aibă grijă ca cei mici să crească într-un mediu sănătos şi cu o educaţie frumoasă: „Verificaţi de câţi bani de buzunar dispune copilul dumneavoastră şi cum îi cheltuieşte. Dacă fiul sau fiica dumneavoastră vine acasă cu obiecte de valoare, verificaţi provenienţa lor. Învăţaţi-l să nu primească daruri de la persoane necunoscute şi nici să nu dea relaţii despre programul dumneavoastră de lucru. Interesaţi-vă permanent de situaţia şcolară a lui. Faceţi cunoştinţă cu prietenii copiilor dumneavoastră şi cu familiile lor”.

Atenție părinţi, preveniţi victimizarea copiilor dumneavoastră prin accidente de circulaţie!

Învăţaţi-i pe cei mici să circule numai pe trotuare, să nu se joace pe partea carosabilă a drumurilor publice, ci doar în locurile special amenajate, în parcuri.

Atenţie, copii!

Evitaţi să urcaţi cu ghiozdanele în spate în mijloacele de transport în comun, deoarece puteţi fi prinşi de uşile acestora! Deplasaţi-vă numai pe trotuare, iar în lipsa acestora, numai pe partea stângă a drumului public şi cât mai aproape de  marginea  carosabilului! Traversaţi strada numai pe „zebră” şi semnalizate cu indicatoare! Acolo unde sunt instalate semafoare, traversaţi  numai la culoarea verde a acestora! Evitaţi să traversaţi strada în fugă! Aşteptaţi mijloacele de transport în comun numai pe trotuare sau refugiile special amenajate şi nu pe partea carosabilă! După coborârea din mijloacele de transport în comun, nu traversaţi strada prin faţa sau prin spatele acestora. Traversarea se realizează numai după plecarea lor din staţie, prin locurile special amenajate!

Conducerea bicicletei pe drumurile publice este permisă numai persoanelor care au împlinit vârsta de 14 ani şi cu respectarea prevederilor legale! Nu vă deplasaţi cu rolele/skate-board-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice! 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

13 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Vărsător
13 Decembrie 2018
Citeşte mai mult