Vineri , 10 August 2018

Încep lucrările pe strada Crasnei din municipiu

Strada Crasnei intră de mâine, 11 august, în şantier. Lucrările de reabilitare se vor realiza pe tronsoane, iar pentru buna desfășurare a acestora circulația rutieră va fi restricționată parţial, folosindu-se o singură bandă.

Primăria municipiului Zalău a dat ordin de începere a lucrărilor de modernizare pe Str. 22 Decembrie 1989,  fosta strada Crasnei. Lucrările vor demara sâmbătă, 11 august, iar acestea includ reabilitarea drumului , realizarea unei piste de biciclete, două zone de parcări, opt refugii pentru stațiile de autobuz, amenajarea de spații verzi, refacerea trotuarelor, repararea a trei poduri, canalizare pluvială, instalații de telecomunicații.

Lucrările se vor realiza pe tronsoane, iar pentru buna desfășurare a acestora, începând de sâmbătă, 11 august, circulația rutieră pe Strada 22 Decembrie va fi restricționată partial, folosindu-se o singură bandă. Pentru fluidizarea traficului vor fi montate  indicatoare și semafoare.    

Executanții lucrării sunt firmele Euroconstruct SRL și Drum Construct SRL, termenul de execuție fiind de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, ceea ce înseamnă că lucrarea trebuie terminată până în luna august 2019. Valoarea contractului de lucrări este de aproape nouă milioane de lei (8.897.253,79 lei ), inclusiv TVA. 

Pe durata derulării lucrărilor de modernizare, Primăria Zalău  cere sprijinul locuitorilor de pe strada 22 Decembrie, dar şi al celor care tranzitează zona, cu rugămintea de a nu parca  mașinile pe trotuar sau pe carosabil în zona în care este desfășurare de șantier.

Data de începere a lucrărilor de realizare a obiectivului de investiții „Reabilitare traseu pe drum județean DJ 191 C Nușfalău – Crasna -Zalău – Creaca, pe teritoriul administrativ al municipiului Zalău – Str. 22 Decembrie 1989, tronson I” a fost stabilită în cadrul ședinței de joi, 9 august, la care au participat viceprimarul municipiului Zalău, Nicolae Fazakas, reprezentanți ai Direcției Tehnice din cadrul instituției, reprezentanți ai SC Euroconstruct SRL, SC Drum Construct SRL și deținătorii de rețele (electrice, de gaz, de cablu TV).

 

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

19 Aprilie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Fecioara
19 Aprilie 2019
Citeşte mai mult