Luni , 1 Iulie 2019

Încep înscrierile la liceu

 

Absolvenții claselor a VIII-a sunt nerăbdători să intre într-o nouă etapă a vieții lor școlare, accea de liceeni. Vor schimba școala, vor schimba colegii și profesorii și vor avea de făcut probabil prima lor alegere serioasă: liceul pe care îl vor frecventa în următorii patru ani. Împreună cu părinții lor și asistați de diriginți, elevii au la dispoziție 5 zile pentru a depune dosarul pentru înscrierea la liceu.

 

În perioada 3-7 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţi, pot completa opţiunile din fişele de înscriere pentru admiterea la liceu. La fel vor proceda și elevii clasei a VIII-a care doresc să fie admişi în licee din alt judeţ.

În școlile din Sălaj sunt disponibile pentru anul școlar 2019-2020, 58 de clase la liceu și 22 de clase la profesională, ceea ce se traduce în aproape 1.700 de locuri în ciclul liceal, respectiv aproape 600 în învățământul profesional.

Potrivit metodologiei Ministerului Educației Naționale, media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat se va face în 12 iulie.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei