Joi , 2 August 2018

Încă un protest al angajaţilor de la Tenaris

Muncitorii de la Tenaris Silcotub ies din nou în stradă, ca urmare a lipsei de reacţie a multinaţionalei la protestul acestora de marţi. Duminică, 5 august,   muncitorii vor protesta încă o dată pe platou de marmură din municipiu, sub deviza “Mitingul marii familii sindicale din Silcotub”.

Nemulţumiţi de condiţiile salariale, peste 3 sute de muncitori au ieşit marţi în stradă, însă multinaţionala nu a avut nicio reacţie la protestul acestora. În consecinţă, sindicaliştii care-i reprezintă pe angajaţi organizează duminică, 5 august, o nouă acţiune de protest. Între orele 14:00 şi 18:00 angajaţii de la Tenaris vor protesta în central oraşului, sub deviza “Mitingul marii familii sindicale din Silcotub”. Sindicaliştii estimează că, de această dată, la acţiunea de protest vor participa aproximativ o mie de oameni, adică de trei ori mai mult decât la acţiunea de protest de marţi. Revendicarea majoră a angajaţilor o reprezintă salarizarea corectă. Aceştia solicită angajatorului Tenaris Silcotub salarii care să  ţină cont de condiţiile grele de muncă din domeniul metalurgiei.

În cazul în care revendicările lor rămân şi de această dată fără  rezultat, sindicaliştii sunt decişi să continue şirul protestelor. De altfel, colegii lor de la Donasid Călăraşi, o altă unitate din grupul Tenaris au organizat şi ei, marţi, acţiuni de protest, doleanţele fiind aceleaşi.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

19 Aprilie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Săgetător
19 Aprilie 2019
Citeşte mai mult