Joi , 21 Mai 2020

Încă 10 puncte de frontieră deschise

10 puncte de trecere a frontierei au fost deschise în această dimineață, la granița româno-ungară, pentru traficul de vehicule şi persoane, pentru efectuarea formalităţilor specifice şi cu respectarea măsurilor dispuse pe linie de sănătate publică din cele două state. Măsura a fost luată pentru fluidizarea circulației românilor care vin în țară din vestul Europei.

 

Poliţia de Frontieră anunţă că începând din această dimineață, de la ora 6,00, la graniţa româno-ungară sunt deschise 10 puncte de trecere a frontierei. Este vorba despre Petea şi Urziceni - judeţul Satu Mare, Valea lui Mihai, Borş şi Salonta - judeţul Bihor, Vărşand, Turnu, Nădlac I şi Nădlac II - judeţul Arad, Cenad - judeţul Timiş.

 

Tot pentru fluidizarea traficului în punctele de frontieră şi pentru a veni în sprijinul persoanelor care nu se deplasează cu mijloace de transport personale, începând cu aceeaşi dată şi aceeaşi oră, sunt operaţionale pe teritoriul Ungariei, în regim permanent, două culoare de tranzit pentru transportul persoanelor cu microbuze/autocare, cu intrare în România prin punctul de trecere a frontierei Nădlac II - Autostradă şi Borş.

 

Intrarea în România prin cele 10 puncte de frontieră se realizează în regim permanent (24/24 de ore), cu respectarea condiţiilor legale dispuse în contextul pandemiei: controlul specific la intrarea în ţară, completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea triajului epidemiologic de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare ori carantină la locuinţă, după caz, carantină instituţionalizată.

 

Pentru informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional, dar şi pentru evitarea timpilor mari de aşteptare de la graniţa dintre România şi Ungaria, Poliţia de Frontieră face apel către cetăţeni să consulte comunicatele oficiale şi aplicaţia Trafic on-line disponibilă pe site-ul Poliției de Frontieră.

 

A.V.

 

 

 

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei