Duminică , 11 Martie 2018

În ziua Unirii Basarabiei cu Regatul României, satul Bădăcin se înfrăţeşte cu localitatea Răzeni

Cu prilejul împlinirii unui secol de la momentul unirii Basarabiei cu Regatul României, miercuri, 27 martie, va fi semnat un act de înfrăţire între două localităţi simbol, Bădăcin şi Răzeni din Republica Moldova, un gest ce duce mai departe dorinţa de a trăi într-o Românie întregită.

 

Propunerea a venit din partea primăriei comunei Răzeni, care în scrisoarea de intenţie adresată primăriei Pericei menţionează următoarele: „Am deosebita plăcere să vă transmit sincere salutări din partea administraţiei, dar şi a celor peste 7800 de locuitori ai comunei Răzeni, raionul Ialoveni, Republica Moldova. Vă informez că intenţionăm să iniţiem o colaborare între localităţile noastre, bazată pe conlucrarea comună la elaborarea şi implementarea de proiecte cu finanţare europeană,  la valorificarea potenţialului turistic, la dezvoltarea infrastructurii şi a serviciilor din domeniile educaţiei, asistenţei sociale, culturii etc. De un real folos reciproc va fi obţinerea unei conlucrări dintre agenţii economici din ambele regiuni, stabilirea de relaţii de parteneriat între orgarnizaţiile neguvernamentale în vederea organizării şi desfăşurării de proiecte şi activităţi comune (conferinţe, expoziţii, forumuri, târguri etc). Sperăm  ca în viitorul cel mai apropiat să convenim asupra unei întâlniri cu participarea reprezentanţilor ambelor administraţii în cadrul căruia să avem posibilitatea de a intreprinde paşi concreţi în vederea semnării unei înţelegeri de colaborare.

În acest sens, ţinând cont de faptul că în comuna Răzeni s-a născut Ion Inculeţ, fruntaş al mişcării de unire de la 27 martie 1918, data la care s-a adoptat Declaraţia de Unire a Basarabiei cu România, vă solicităm respectuos  să fiţi de acord cu înfrăţirea dintre comuna noastră şi comuna Pericei - satul Bădăcin, sat în care s-a născut Iuliu Maniu, fruntaş de seamă în înfăptuirea Unirii Transilvaniei de la 1 decembrie l9l8 cu România”, punctează primarul comunei Răzeni, Ion Creţu.

 

La doar câteva zile de la momentul trimiterii acestei scrisori, Primăria Pericei a răspuns afirmativ  chemării celor aproape 8.000 de români din Republica Moldova: „[...] Vă mulţumesc pentru încrederea pe care ne-o arătaţi privind iniţierea unei colaborări dintre comuna noastră şi comuna Răzeni şi, totodată, accept cu bucurie intenţia dumneavoastră de conlucrare la elaborarea şi implementarea de proiecte cu finanţare europeană, la valorificarea potenţialului turistic, la dezvoltarea infrastructurii şi a serviciilor şi domeniile educaţiei, asistenţei sociale, culturii etc. [...] Susţin iniţiativa dumneavoastră de implicare în conlucrarea noastră, a agenţilor economici din ambele regiuni şi stabilirea de relaţii de parteneriat între organizaţii neguvernamentale, în vederea organizării şi desfăşurării de proiecte şi activităţi comune. [...] Respectând memoria personalităţilor istorice ale comunelor noastre, Iuliu Maniu şi Ion Inculeţ, fruntaşi în înfăptuirea Unirii din 1918, accept bucuros propunerea dumneavoastră de înfrăţire dintre comuna Pericei şi comuna Răzeni din Republica Moldova”, semnează primarul comunei Pericei, Boncidai Csaba.

 

Comentariile celorlalți

van dame pe 12.03.2018 la 08:32
Amu' copiezi subiecte de la Farkas ?

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

20 Martie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Rac
20 Martie 2019
Citeşte mai mult