Joi , 24 Mai 2018

În timp, dragostea pentru Șimleu se transformă în versuri

O carte despre trăirile un om atașat de orașul Șimleu Silvaniei va fi lansată sâmbătă, 26 mai, ora 17,00 la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică din Șimleu Silvaniei, un eveniment în cadrul căruia autoarea Lucia Bibarț, absolventă a Colegiului Național „Simion Bărnuțiu” (cunoscut și ca Liceul de Filologie „Simion Bărnuțiu”) va lectura poeme pentru cei prezenți și pentru cei interesați să găsească cuvintele potrivite care să surprindă atașamentul față de orașul de la poalele Măgurii.
„Șimleu, orășelul râsetelor mele, al tristeților neînțelese, al prieteniilor, al fragilității sufletești, al internatului, al cantinei și al întâlnirilor tainice, al solourilor singuratice de chitară și al poemelor rostite și nerostite... ”, precizează autoarea Lucia Bibarț.
Despre autor
Lucia Bibarţ este preşedintele „Ligii Scriitorilor din România”, filiala Arad și autoarea a trei cărţi pentru copii: „Zâna pădurii”, „Sirena Surena”, „Noduleţ”, a volumelor de poeme „Şuviţe şi irişi”, „Poetizări tactile” și are în pregătire un nou volum de versuri. 
Despre poezia ei, prof. univ. și criticul literar Anton Ilica a afirmat: „Poetizări (le) tectile propun o altă morfologie semantică și o nouă abordare a climatului liric. De această dată cuvintele au valențe rafinate printr-o tehnică a răsucirii acoladice a sensurilor, iar unitățile lirice poartă amprente discrete de aleanuri filosofice, sub forma reflexivității erosului și productivității de dorințe râvnite”. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

21 Mai 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop