Vineri , 31 August 2018

În Sălaj, s-a construit mai mult în 2018 decât în 2017

În luna iulie 2018, au fost eliberate 51 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, în scădere cu 1,9 la sută față de aceeaşi lună a anului trecut.

În schimb, în iulie 2018 s-au cerut semnificativ mai multe autorizaţii de construire decât în luna iunie 2018, numărul acestora fiind mai mare cu 30,8 la sută.

Dacă facem o comparaţie între perioada ianuarie-iulie 2018 şi aceeaşi perioadă a anului trecut, observăm că numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale a crescut cu 6,3 la sută anul acesta.

 

 

Luna trecută s-au dat 51 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale

 

Potrivit datelor de la Direcţia Judeţeană de Statistică, în  luna iulie 2018 au fost eliberate 51 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, în creştere cu 30,8 la sută față de luna precedentă. În mediul urban, au fost eliberate 22 autorizații pentru construirea de clădiri rezidențiale, reprezentând 43,1 la sută din totalul autorizaţiilor eliberate. Din numărul total al autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale din mediul urban, 68,2 la sută au fost eliberate în municipiul Zalău. Cele mai multe autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale au fost eliberate în localitățile Zalău (15 autorizații), Şimleu Silvaniei, Crişeni şi Meseşenii de Jos (câte 5 autorizații).

Referitor la clădirile nerezidenţiale, în luna iulie 2018, numărul autorizațiilor eliberate a crescut cu 9,1 la sută față de luna precedentă, iar numărul autorizațiilor pentru extinderi la clădiri rezidențiale existente a scăzut cu 50 la sută.

 

 

Anul acesta s-a construit mai mult la oraş, iar în 2017 s-a construit mai mult în mediul rural

 

Numărul autorizațiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale, în luna iulie 2018, a scăzut cu 1,9 la sută față de luna iulie 2017. În mediul urban, numărul autorizațiilor eliberate a crescut cu 29,4 la sută, iar în mediul rural a scăzut cu 17,1 la sută. Scăderi mai mari ale numărului de autorizații eliberate pentru construirea de clădiri rezidențiale, față de luna iulie 2017, s‐au înregistrat în localitățile Camăr (‐4 autorizații), Crasna, Creaca, Hereclean şi Horoatu Crasnei (cu câte 3 autorizații). Creşteri mai mari ale numărului de autorizații eliberate pentru construirea de clădiri rezidențiale față de luna corespunzătoare din anul precedent, s‐au înregistrat în localitățile: Meseşenii de Jos (+4 autorizații), Şimleu Silvaniei, Crişeni şi Şărmăşag (cu câte 3 autorizații).

Autorizațiile de construire pentru clădiri nerezidențiale, eliberate în luna iulie 2018, au crescut de trei ori față de luna corespunzătoare a anului precedent, iar autorizațiile pentru extinderi la clădiri rezidențiale existente au scăzut cu 72,7 la sută.

 

Se construieşte mai mult anul acesta la Crişeni, Şărmăşag, Şimleu Silvaniei şi Zalău

 

În perioada ianuarie - iulie 2018, au fost eliberate 254 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, în creştere cu 6,3 la sută față de aceeaşi perioadă a anului trecut. Din acestea, 57,5 la sută au fost eliberate în mediul rural. Creşteri mai mari ale numărului de autorizații eliberate pentru construirea de clădiri rezidențiale față de ianuarie - iulie 2017  au fost înregistrate în localitățile Crişeni (+9 autorizații), Şărmăşag, (+8 autorizații), Şimleu Silvaniei (+7 autorizații), Zalău (+6 autorizații). Scăderi mai mari ale numărului de autorizații s‐au înregistrat în localitățile Bocşa (‐9 autorizații), Hereclean (‐8 autorizații), Creaca (‐7 autorizații), Horoatu Crasnei (‐6 autorizații).

În primele şapte luni ale acestui an, numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri nerezidențiale a crescut cu 93,1 la sută față de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar cel al autorizațiilor pentru extinderi la clădiri rezidențiale existente a scăzut cu 36,4 la sută.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

23 Iulie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Rac
23 Iulie 2019
Citeşte mai mult