Adresa
oras, România
telefoane
office@salajeanul.ro
Marţi , 12 Septembrie , 2017

Împrumuturi bancare pentru beneficiarii proiectelor europene

de Cioban Smaranda

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a publicat lista unităţilor bancare care oferă credite persoanelor ce beneficiază de fonduri europene, se arată într-un comunicat de presă remis de instituţie.

„Din experiența programării anterioare, a PNDR 2007-2013, problema cofinanțării investițiilor în agricultură și pentru dezvoltarea mediului rural a reprezentat unul dintre principalele motive pentru care s-au dezangajat fonduri. Pentru a veni în sprijinul beneficiarilor noului Program am identificat o soluție de popularizare pe site-ul AFIR a ofertelor financiar-bancare, oferindu-le astfel oportunitatea de a alege un instrument financiar flexibil și potrivit investiției pe care doresc s-o dezvolte cu ajutorul fondurilor europene, disponibile țării noastre prin PNDR 2020”, a declarat directorul general al AFIR, Adrian-Ionuț Chesnoiu.

Potrivit datelor publicate de AFIR, 25 de unităţi bancare oferă servicii bancare adaptate beneficiarilor PNDR. Astfel, beneficiarii PNDR pot accesa servicii bancare de la: BCR, BANCPOST, Alpha Bank, BRD, CEC Bank, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, LIBRA Bank, UniCredit Ţiriac Bank, Banca de Export-Import a României EXIMBANK, Banca MINDBANK, Banca Patria Bank, Banca ITALO ROMENA, PIRAEUS Bank Romania, ProCredit Bank, Banca de Credit şi Dezvoltare ROMEXTERRA, Credit Agricole Bank România, VOLKSBANK Romania, Bank Leumi Romania, Anglo Romanian Bank, Banca Comercială Novabank, OTP Bank Romania, Romanian International Bank, Oikocredit, Banca Centrală Corporatistă CREDITCOOP, Fundaţia ROMCOM şi GARANTI Leasing.

Pe pagina AFIR şi-a încărcat oferta de creditare o singură instituţie bancară în vederea emiterii Scrisorilor de Garanție Bancară pentru autoritățile publice locale care derulează proiecte de investiții finanțate prin PNDR 2020, respectiv CEC Bank.

„Lista instituțiilor financiare care oferă produse de finanțare adaptate beneficiarilor PNDR nu este exhaustivă şi nu include toate instituţiile financiar-bancare ce pot oferi  produse de finanțare convenabile beneficiarilor PNDR. Această listă este orientativă, fiind publicată pe pagina web a AFIR pentru a facilita identificarea, alegerea şi contactarea instituțiilor financiar-bancare de către beneficiarii PNDR. AFIR nu a efectuat nicio selecţie sau ierarhizare a acestor instituții financiar-bancare. AFIR nu îşi asumă responsabilitatea pentru corectitudinea datelor sau a ofertelor furnizate de către instituțiile financiar-bancare din lista de mai jos”, transmite Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale persoanelor interesate.

Prin această iniţiativă AFIR doreşte să ofere potenţialilor solicitanţi date utile cu privire la modalităţile în care pot obţine cofinanţare pentru proiectele depuse. Precizăm că adeverinţele pentru a beneficia de împrumuturi bancare se eliberează de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) pentru schemele de plată gestionate în cadrul Campaniei 2017, fără a include schemele de plată din sectorul zootehnic. Aceste finanțări se acordă până la primirea subvențiilor pe suprafață pentru Campania 2017. Valoarea creditului este de până la 80 la sută din valoarea sumei calculate conform adeverinţei eliberate de APIA.