Joi , 13 Septembrie 2018

Șimleuanii pedalează 100 km pentru „România 100”

 

 Șimleuanii se adună vineri, 14 septembrie, pentru a pedala împreună în anul centenar, în cadrul unui eveniment intitulat „Șimleu pedalează 100 km pentru România 100”, la care sunt invitați să participe toți cei care iubesc mersul pe bicicletă și vor să marcheze și într-un mod dinamic împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire.


Astfel,  începând cu ora 9,00, bicicliștii se vor întâlni în parcarea de lângă Parcul Mare și vor porni cu biciletele,  în plimbare, pe traseul: Parcul Central Șimleu Silvaniei - Nușfalău - Suplacu de Barcău - Borumlaca - Pădurea Neagră - Șinteu - Nușfalău - Șimleu Silvaniei, cu pauze de masă înainte de Pădurea Neagră și la Șinteu.

 

„În cinstea Centenarului Marii Uniri vom face 100 km pe biciclete. Nu va fi vorba despre un concurs de ciclism, ci de o plimbare de 100 de km. Ideea a pornit de la câțiva șimleuani care ies mai des cu bicicletele, am apreciat-o și vă mărturisesc că și eu sunt unul dintre participanți. Unirea tuturor românilor a fost un moment de bucurie și un moment pe care fiecare dintre cei care au simțit românește și l-au dorit și vrem să ne bucurăm și noi, în felul nostru, de mersul cu bicicleta, amintind de bucuria înaintașilor noștri și, evident, 100 înseamnă un secol de la Marea Unire de la 1918”, a precizat primarul orașului Șimleu Silvaniei, Septimiu Țurcaș.

 

Organizatorii recomandă participanților un minim echipament ce cuprinde: cameră de rezervă și petece, haină de ploaie/vânt, cască și elemente reflectorizante. Participanții la această activitate participă pe propria răspundere și trebuie să țină seama de respectarea regulilor de circulație.

De asemenea, organizatorii vor asigura și o mașină de asistență pentru mici reparații sau pentru cei care consideră că nu mai pot pedala.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

23 Iulie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop