Marţi , 31 Martie 2020

Iată 3 lucruri pe care TREBUIE să le știi înainte să cumperi anvelope noi

( tehnci@salajeanul.ro )

Anvelopele sunt foarte importante atunci când este vorba despre performanța unui vehicul. În cele din urmă, acestea sunt singurul contact dintre mașină și drum. Să achiziționezi cauciucuri noi poate fi o experiență epuizantă. Te lovești de o mulțime de lucruri pe care trebuie să le cunoști, precum mărimea, tipul sau brand-ul acestora.

Atunci când este momentul să achiziționezi un set nou, există mulți factori pe care ar trebui să îi iei în considerare, inclusiv stilul de condus, bugetul și drumurile pe care vrei să le străbați.

Iată 3 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să cumperi anvelope noi:

Compatibilitatea

Primul lucru de care trebuie să ții cont este compatibilitatea cu vehiculul tău. Documentele și manualul mașinii conțin o listă de tipuri de anvelope potrivite. Ai posibilitatea să descoperi acest lucru și dacă te uiți pe inscripțiile celor pe care le folosești în prezent. Dimensiunile se referă la lățime, diametru și la raportul înălțime-lățime. Producătorul oferă, de asemenea, informații cu privire la presiunea ideală a roților pentru utilizarea în condiții optime a mașinii. Trebuie să fii sigur că ai verificat toate detaliile de pe anvelope, inclusiv noțiunile legate de siguranță, dimensiuni și alte note asociate. Fabricantul menționează și dacă modelele deținute sunt acceptate în țara în care locuiești, așa că ai grijă să verifici și acest aspect.

Anotimpul

Atunci când conduci, condițiile meteorologice sunt foarte importante. Când trebuie să achiziționezi anvelope noi, ar trebui să te gândești și la anotimpul pentru care le iei. Bineînțeles, depinde foarte mult și de vremea predominantă din regiunea în care locuiești. Astfel, poți alterna un set de anvelope de vară cu unul de iarnă sau poate fi suficient să folosești unul all-season. Cauciucurile de iarnă sunt concepute special pentru a fi eficiente pe zăpadă și gheață și pentru a rezista la temperaturi scăzute. Cele de vară oferă o aderență excelentă pe șosele și îți oferă posibilitatea să gestionezi mai bine situațiile pe drumurile alunecoase din cauza ploilor abundente. Anvelopele all-season funcționează în alte condiții. Acestea oferă și performanță și siguranță. Sunt anumite regiuni în care, iarna, temperaturile nu sunt foarte scăzute, iar acestea pot fi o alternativă excelentă. Folosindu-le, poți economisi bani și timp.

Calitatea

Un alt aspect foarte important de care trebuie să ții cont, este calitatea cauciucurilor pe care le cumperi. Este necesar să te interesezi dinainte în legătura cu brand-ul produselor, să te asiguri că acestea merită investiția și că le poți folosi fără nicio problemă o perioadă îndelungată.

Dacă nu ai când să mergi prin magazine pentru a le căuta pe cele mai bune, le poți obține și online, de pe diferite site-uri. De exemplu, vânzarea anvelopelor Hankook se face și pe internet, iar în felul acesta economisești timp.

Este bine să cunoaștem anumite lucruri elementare despre anvelope, înainte să achiziționăm unele noi. Multe persoane cred că motorul este cea mai importantă componentă a unei mașini, însă un autovehicul nu se poate deplasa fără roți și fără cauciucurile aferente acestora. Te poți consulta cu un specialist în domeniu sau poți găsi pe internet toate informațiile de care ai nevoie cu privire la achiziționarea acestora, urmând ca ulterior să le alegi pe cele mai potrivite pentru mașina ta.

Sursa foto: pexels.com/ro-ro

Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei