Luni , 14 Mai 2018

Gyor și-a păstrat titlul

 Gyor a câștigat finala Ligii Campionilor la handbal feminine cu scorul de  27-26 (după prelungiri) în disputa avută cu handbalistele de la Vardar. Și-a păstrat  trofeul cucerit anul trecut, fiind a patra oară când Gyor triumfă în această competiție, de fiecare dată cu același antrenor - Martin Ambros . După edițiile din 2013, 2014 și 2017 acesta a fost însă ultimul succes cu tehnicianul spaniol pe bancă, pentru că actualul selecționer al naționalei feminine de handbal va pleca la Rostov-Don, ocupanta locului IV în acest sezon al Ligii Campionilor .

 Formaţia maghiară devine prima echipă care câştigă două trofee consecutiv la Budapesta. Meciul a fost extrem de strâns încă de la început. Gyor s-a aflat mai mult la conducere, însă la pauză s-a intrat la egalitate, scor 9-9. Echilibrul s-a menținut și în partea a doua, când Vardar a ajuns și ea la conducere. În cele din urmă, Amorim a reușit să egaleze la 20 cu zece secunde înainte de finalul celor 60 de minute inițiale. A marcat primele trei goluri și în total a semnat patru dintre cele șapte reușite ale celor de la Gyor din cele 10 minute suplimentare. În a doua repriză de prelungiri, în poarta lui Gyor a intrat Eva Kiss, care la rândul ei a avut o contribuție imensă la câștigarea trofeului. Echipa maghiară a avut și avantaj de trei goluri, dar Vardar a recuperat două și scorul era 27-26 pentru Gyor. Totul s-a decis în ultimele secunde, când Vardar a recuperat mingea și Canadija a primit pe linia semicercului advers, dar portarul Eva Kiss a reușit o paradă de zile mari și a blocat cu brațul drept ultima aruncare a finalei.
 De mentionat faptul că începand cu sezonul viitor, trei jucătoare din lotul lui Vardar - Andrea Lekic, Dragana Cvijic şi Jovanka Radicevic – vor evolua la CSM Bucureşti.
 
Salajeanul TV

Meteo

17 Ianuarie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei