Joi , 31 Octombrie 2019

Guvernul vrea să majoreze salariul minim

Salariul minim  pe economie va fi majorat în următoarea şedinţă de Guvern, anunţă premierul interimarViorica Dăncilă. În 4 noiembrie, în ziua în care e programat și votul pentru învestirea Cabinetului Orban, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern se va afla şi actul normativ  care prevede majorarea salariului minim brut pe economie de la 2080 de lei, cât e în prezent, la 2.262 lei, de la 1 ianuarie 2020.

Salariul minim  pe economie va fi majorat în următoarea şedinţă de Guvern, anunţă premierul interimarVioricaDăncilă. În 4 noiembrie, în ziua în care e programat și votul pentru învestirea Cabinetului Orban, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern se va afla şi actul normativ  care prevede majorarea salariului minim brut pe economie de la 2080 de lei , cât e în prezent, la 2.262 lei, de la 1 ianuarie 2020.

Deşi iniţial premierul a anunţat că lasă majorarea salariului minim în sarcina viitorului Executiv, Viorica Dăncilă a revenit asupra deciziei sale după întâlnirea avută cu reprezentanţii Consiliului Național Tripartit .  Premierul a declarat, la un post naţional de televiziune, că în şedinţa de Guvern de luni, 4 noiembrie,  salariul minim brut va fi majorat de la 1 ianuarie 2010 de la 2080 de lei cât e în prezent, la 2.262 lei.

”În ședința de luni, mărim salariul minim. Am avut reuniune cu Consiliul Tripartit. Noi vrem să ne ținem de promisiuni. Statul român are putere să mărească salariul.”, a declarat Viorica Dăncilă.

Pe de altă parte, Blocul Naţional Sindical a solicitat, în cadrul ședinței Consiliului Național Tripartit, ca salariul minim pe economie să fie majorat de la 1 ianuarie 2020 la 2.495 de lei brut. Solicitarea vine  ca urmare a unor analize din care rezultă o imensă diferență între nevoile cetățenilor și valoarea salariului minim, spun sindicaliştii.

„ Înainte de toate, analizele pe care le-am făcut pe coșul minim de consum și pe coșul de trai decent arată în continuare o diferență uriașă, aproape de la simplu la dublu, între nevoia cetățeanului salariat și valoarea salariului minim”, a declarat președintele Blocului Național Sindical, Dumitru Costin. Potrivit reprezentanților BNS, creșterea ponderii salariului minim în raport cu salariul mediu trebuie să fie de 45% în 2020 și de 50% în 2021.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei