Adresa
oras, România
telefoane
office@salajeanul.ro
Luni , 10 Februarie , 2020

Gripa suspendă cursurile unei clase de la "Simion Bărnuțiu"

de Andreea Vilcovschi

 Patru unități de învățământ au fost nevoite să își suspende temporar cursurile din cauza gripei, în cazul a trei dintre ele, măsura fiind valabilă și în zilele care urmează. Este vorba despre Școala Gimnazială "Mihai Eminescu" din Zalău, la clasa a VIII-a A de la Şcoala Gimnazială "Mihai Eminescu" și clasa a IX-a A de la Colegiul Naţional "Silvania", unde nu se fac ore de vineri, 7 februarie, până miercuri, 12 februarie, și de clasa a II-a D, de la Școala Gimnazială "Simion Bărnuțiu" din Zalău, unde cursurile au fost suspendate pentru 10 și 11 februarie.

Săptămâna trecută, o măsură similară a fost luată pentru câteva zile și la Școala Gimnazială "Corneliu Coposu" din Zalău.

Reamintim că Ministerul Educaţiei şi Cercetării a transmis o notă inspectoratelor şcolare cu măsurile obligatorii pe care unităţile de învăţământ trebuie să le aplice pentru prevenirea îmbolnăvirilor, în contextul declarării epidemiei de gripă. Printre acestea se numără suspendarea cursurilor unei clase, respectiv grupe la apariţia a cel puțin trei cazuri de gripă confirmate, suspendarea cursurilor unităţii dacă 20 la sută dintre elevi lipsesc trei zile consecutiv, din cauza gripei confirmate, dar şi măsuri privind asigurarea dezinfecţiei, a igienei şi amânarea activităţilor culturale, sportive.

Conform notei Ministerului Educaţiei şi Cercetării, unităţile de învăţământ trebuie să se asigure de realizarea zilnică a triajului elevilor de către personalul medical din unităţile de învăţământ, la începutul fiecărui schimb.