Adresa
oras, România
telefoane
office@salajeanul.ro
Miercuri , 26 Februarie , 2020

Gripa suspendă cursurile în 9 unități de învățământ din Sălaj

de Andreea Vilcovschi

Opt clase și trei grupe de grădiniță și-au suspendat temporta cursurile pe fondul epidemiei de gripă. Este vorba despre Școala Gimnazială "Simion Bărnuțiu" din Zalău, unde elevii de la clasa a VIII-a B nu au mers la ore ieri și astăzi, Școala Gimnazială "Mihai Eminescu" din Zalău, la clasele a III-a F și a IV-B, cursurile fiind suspendate până joi, 27 februarie, Școala Gimnazială "Gheorghe Lazăr" din Zalău, cei din clasa a V-a A urmând să stea acasă până joi și Școala Gimnazială "Corneliu Coposu" Zalău, la clasa a III-a A, pentru perioada 26-28 februarie. De asemenea, până la finele săptămânii nu merg la școală elevii din clasa a III-a de la Liceul de Artă „Ioan Sima" Zalău și nici cei din clasa I de la Școala Gimnazială „Andrei Mureșanu" Cehu Silvaniei. La clasa a IX-a I de la Colegiu Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian" Zalău, cursurile sunt suspendate până joi.

Sunt afectați și piticii de la două grădinițe din Zalău: "Piticii Isteți", grupa mică şi grupa combinată, și cei de la "Dumbrava Minunată ", care s-au închis până la sfârșitul săptămânii.

 

Reamintim că Ministerul Educaţiei şi Cercetării a transmis o notă inspectoratelor şcolare cu măsurile obligatorii pe care unităţile de învăţământ trebuie să le aplice pentru prevenirea îmbolnăvirilor, în contextul declarării epidemiei de gripă. Printre acestea se numără suspendarea cursurilor unei clase, respectiv grupe la apariţia a cel puțin trei cazuri de gripă confirmate, suspendarea cursurilor unităţii dacă 20 la sută dintre elevi lipsesc trei zile consecutiv, din cauza gripei confirmate, dar şi măsuri privind asigurarea dezinfecţiei, a igienei şi amânarea activităţilor culturale, sportive.

Conform notei Ministerului Educaţiei şi Cercetării, unităţile de învăţământ trebuie să se asigure de realizarea zilnică a triajului elevilor de către personalul medical din unităţile de învăţământ, la începutul fiecărui schimb.