Miercuri , 14 Februarie 2018

Gripa limitează accesul în Spitalul Judeţean

 Accesul vizitatorilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău este limitat în această perioadă. Este posibil doar în intervalul 15.00-16.00, fiind permisă vizita unui singur aparţinător pentru un pacient.

Potrivit managerului Spitalului Judeţean, dr. Liliana Neaga, s-a luat această măsură ca urmare a trendului ascendent pe care îl înregistrează cazurile de infecţii respiratorii. „Este de fapt o problemă cu care se confruntă întreaga populaţie, nu doar unităţile sanitare spitaliceşti şi această situaţie este dată de creşterea continuă a numărului cazurilor de infecţii respiratorii. În acest context, am încercat să limităm accesul vizitatorilor în spital tocmai pentru protecţia pacienţilor, aglomerarea persoanelor în spaţii închise fiind un factor favorizant transmiterii acestor infecţii respiratorii. Deci, am decis reducerea intervalului orar în care aparţinătorii pot vizita pacienţii la o oră, de la 15:00 la 16:00, şi, de asemenea, încercăm să limităm şi numărul de vizitatori pentru un pacient. Astfel, va fi un singur vizitator pentru un pacient. De asemenea, la intrarea în secţie vizitatorilor li se vor pune la dispoziţie măşti pentru protecţie şi la terminarea vizitei aceste măşti vor fi depuse în recipiente colectoare”, precizează Liliana Neaga, managerul Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău.

Chiar dacă este vorba de o nemulţumire venită din partea aparţinătorilor, Liliana Neaga îi îndeamnă pe aceştia să fie înţelegători întrucât decizia luată este justificată. „S-a luat această decizie nu doar la nivelul Spitalului nostru, ci sunt indicaţii transmise şi de la Ministerul Sănătăţii, de la Direcţia de Sănătate Publică, tocmai în scopul prevenirii acestor viroze. Aparţinătorii ar trebui să înţeleagă că este pentru binele tuturor această măsură”, completează Liliana Neaga.

Această decizie este luată temporar, până când se va observa o diminuare a cazurilor de viroze respiratorii. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

13 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Rac
13 Decembrie 2018
Citeşte mai mult