Marţi , 16 Ianuarie 2018

Grevă japoneză .Medicii veterinari, nemulţumiţi de schimbările legislative

  

Aproximativ 110 medici veterinari din Sălaj au purtat ieri banderole pe braţ în semn de protest faţă de modificările legislative care îi afectează direct.

 

Protestul s-a derulat sub egida Colegiului Medicilor Veterinari şi vine pe marginea modificărilor aduse la Legea 160 din 1998 cu privire la circuitul medicamentelor de uz veterinar.

„Suntem într-o formă de protest de tipul grevei japoneze iniţiată de Colegiul Medicilor Veterinari, care este forul tutelar al medicinei veterinare şi protestăm împotriva modificării Legii nr. 160 din 1998, în special la modificările aduse circulaţiei medicamentelor de uz veterinar. Se ştie că circulaţia medicamentelor de uz veterinar este apanajul medicinei veterinare. Medicul veterinar este format în decurs de şase ani, specializat pe medicină veterinară. Aceste medicamente de uz veterinar au timp de aşteptare, au doze de folosinţă. La ora actuală, pe modificarea legii, apar nişte probleme de circulaţie a medicamentelor care, la un moment dat, pot avea repercusiuni asupra sănătăţii populaţiei”, punctează pentru Sălăjeanul dr. Dan Cristian Vulcu, preşedinte Colegiul Medicilor Veterinari Sălaj.

Acesta spune că noile modificări ale legii scoate de sub obligativitatea medicilor veterinari atât funcţionarea farmaciilor veterinare, cât şi circulaţia medicamentelor de uz veterinar. În acest fel, oricine va vrea să comercializeze produse de acest tip, va putea să o facă fără consultarea specialiştilor în medicină veterinară. Pe lângă riscurile de sănătate, preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari din Sălaj estimează că la nivelul ţării îşi vor pierde  locul de muncă aproximativ 1.000 de medici veterinari. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

22 Martie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Berbec
22 Martie 2019
Citeşte mai mult