Joi , 13 Septembrie 2018

Galeria „Ioan Sima” Zalău devine locul de întâlnire al monumentelor de ieri și de azi, în oglinda timpului

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău (MJIAZ) pregătește o expoziție prin care vizitatorii vor putea observa amprenta trecerii timpului asupra monumentelor din Zalău și nu numai, o expunere comparativă între ieri și azi ce pornește de la documentele de arhivă, în contextul în care luna septembrie stă sub semnul patrimoniului, mai ales că la mijlocul lunii sărbătorim Zilele Europene ale Patrimoniului. Așadar, MJIAZ pregătește pentru public o nouă expoziție ce va fi vernisată joi, 13 septembrie, cu începere de la ora 13,00, la Galeria de Artă „Ioan Sima” din  Zalău, expoziția intitulată „În căutarea timpului trecut”, ce surprinde, comparative, felul în care arătau monumentele în urma cu zeci de ani și felul în care, sub erodarea timpului, se prezintă azi. 

 

Pentru că luna septembrie stă sub semnul patrimoniului, pentru că la mijlocul lunii celebrăm Zilele Europene ale Patrimoniului, ne-am gândit să vă oferim o experiență a probei timpului la care sunt supuse monumentele. Astfel, vă invităm la o privire comparativă asupra monumentelor, o experiență a lui «ieri și azi» sau la o reflecție despre perenitatea patrimoniului. Credem că o asemenea perspectivă e extrem de binevenită în contextul actual când, deliberat sau nu, unele monumente se prăbușesc sau se declasează, când judecăm valoarea lor prin prisma unor stereotipii și clișee, nu a valorii lor culturale. Poate că grija pentru ele, ca repere ale devenirii noastre ar trebui să ne mobilizeze mai mult!”, precizează managerul MJIAZ Corina Bejinariu.

 

Așadar, doritorii de cunoaștere sunt invitați joi, 13 septembrie, cu începere de la ora 13,00, la vernisajul expoziției „În căutarea timpului trecut”, ce va avea loc la Galeria de Artă „Ioan Sima” din Zalău, ce va rămâne deschisă spre vizitare până în luna octombrie.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

23 Iulie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Fecioara
23 Iulie 2019
Citeşte mai mult