Marţi , 12 Martie 2019

Galeria de Artă va fi reabilitată

Construită în urmă cu mai bine de un secol, clădirea Galeriei de Artă Ioan Sima” din Zalău va intra într-un amplu proces de reabilitare implementat de către administrația județeană.

 

Clasat ca monument istoric categoria B, imobilul este într-o stare avansată de degradare, fiind sever afectată atât fațadele, cât și spațiul interior. Potrivit specialiștilor care au evaluat clădirea, șarpanta prezintă deformații în plan, învelitoarea este uzată moral, tâmplăria, placajele interioare și pardoselile sunt deteriorate, iar instalațiile electrice, termice și sanitare sunt învechite, necesitând dese intervenții specializate.

 

Prin degradarea în continuare a imobilului, acesta poate prezenta un real pericol de accidentare a persoanelor care își desfășoară activitatea în incinta sau în apropierea ei.

Investiția necesară pentru reabilitarea Galeriei de Artă a fost estimată la peste 3,5 milioane de lei, bani din care sunt prevăzute reabilitatea fațadelor, a spațiului interior și a podului, precum și reabilitatea incintei, prin refacerea trotuarelor și a pavajelor.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

16 Septembrie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Scorpion
16 Septembrie 2019
Citeşte mai mult