Joi , 17 August 2017

Fotografii artistice de la ”Porolissum”, vernisate la Zalău

 În urmă cu o lună a fost lansat la sediul Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj primul curs de tehnică și artă fotografică organizat în Zalău. La cursul derulat de Asociația ”Euro Foto Art” în parteneriat cu Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj condus de reputatul artist fotograf Ștefan Tóth AFIAP, președintele Asociației Internaționale, s-au înscris şapte cursanți din Zalău și imprejurimi.

După  însuşirea noţiunilor generale, despre istoria fotografiei, despre elemente de foto-compoziţie şi cele legate de aparatele de fotografiat clasice şi digitale, cursanţii au participat cu aparate de fotografiat la o deplasare de creaţie în Complexul Arheologic ”Porolissum”.

În cadrul cursului participanții au putut să însușească noţiunile legate de procesul negativ şi pozitiv color, despre diapozitive alb-negru şi color, cât şi despre creaţiile multimedia, precum să participe și la diferite dezbateri ale esteticii şi creaţiei fotografice. Cursanţii au avut posibilitatea de a participa activ la mai multe jurizări ale unor colecţii de fotografii artistice naționale și internaționale.

Deasemenea cursanții au avut posibilitatea de a participa cu ajutorul Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj în data de 12 august 2017 la maratonul fotografic internațional, organizat în Oradea de Asociația Internațională ”Euro Foto Art”. Cu această ocazie au vizitat sediul Asociației din Cetatea Medievală Oradea, Galeria de Studio ”Ștefan Vilidár István”, respectiv laboratorul analog din Cetate, în care au avut posibilitatea să vadă în realitate procesul de mărire și developare ale fotografiilor alb-negru. Cu această ocazie ei au participat la ora 11:00, în unică galerie permanentă de artă fotografică din România, în Galeria ”Euro Foto Art”, la vernisajul expoziției membrilor Grupului Fotografilor din Târgoviște. O supriză specială pregătită cursanțilori din Zalău l-a constituit vernisarea expoziției de fotografie ”Porolissum 2017” la ora 12:00 în Turnul Primăriei Municipiului Oradea. Cu această ocazie au fost expuse o selecție de 24 de fotografii alb-negru și color realizate cu ocazia deplasării de creație efectuate în cadrul cursului.

Festivitatea de închidere a primului curs de tehnică și artă fotografică organizat la Zalău va avea loc sâmbătă 19 august 2017, la ora 17:00, la care organizatorii îi invită pe toți iubitorii fotografiei să participe. Cu această ocazie va fi vernisată expoziția de examen ale absolvenților alcătuită din cele peste 100 de fotografii realizate de cursanţi. Lucrările expuse vor fi prezentate de către artistul fotograf Ștefan Tóth AFIAP, care va înmâna absolvenților,- după susținerea examenului test-grilă de verificare a cunoştinţelor,- certificatele de absolvire a cursului. Momentele muzicale vor fi susținute de artistul de violă Thurzó Sándor József membru de onoare al Asociației Internaționale  ”Euro Foto Art”.

Expoziția de artă fotografică ”Porolissum 2017”, organizată sub patronajul Consiliului Județean Sălaj va rămâne la dispoziția publicului timp de o lună, în zilele de lucru între orele 09:00 - 19:00, la care accesul este gratuit.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

13 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Vărsător
13 Decembrie 2018
Citeşte mai mult