Marţi , 19 Mai 2020

Focar de coronavirus la un centru de copii din Jibou

12 copii și tineri de la Complexul de Servicii Sociale din Jibou au fost confirmați cu coronavirus, după ce una dintre angajate s-a îmbolnăvit.

 

Femeia a fost diagnosticată cu COVID-19 în urmă cu aproape două săptămâni, în urma unui ample acțiuni de testare a lucrătorilor din centrele rezidențiale aflate în subordinea Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sălaj.

Informațiile transmise de către Grupul de Comunicare Strategică arată că au fost recoltate probe de la toţi cei 430 de salariaţi, fiind identificat un singur caz pozitiv, la una dintre angajatele Complexului de Servicii Sociale din Jibou. Aceasta nu prezenta simptome, însă după sosirea rezultatelor a fost spitalizată, iar ulterior a fost externată cu stare generală bună.

 

Aceeași sursă a mai precizat că personalul din centru a fost repartizat pe ture de izolare preventivă la locul de muncă, astfel:  un schimb - 19 persoane testate cu  18 teste negative și 1 pozitiv; al doilea schimb - 14 persoane testate, toate având rezultat negativ.

 

"Cu ocazia retestarii personalului și beneficiarilor din centru, ca urmare a prezentării de subfebrilități la unul dintre beneficiari, s-au identificat 15 pozitivi: trei din personalul de îngrijire și 12 beneficiari, la dată testării toți fiind asimptomatici. În momentul de față, sunt internate toate persoanele și urmează tratament de specialitate, cu evoluție favorabilă", au precizat cei de la GCS.

În aceste condiții, la instituția din Jibou au fost luate o serie de măsuri: s-a dispus internarea persoanelor diagnosticate pozitiv; dezinfecția repetată a centrului cu personal specializat; s-a schimbat tura pentru personalul îngrijitor, toate persoanele intrate la serviciu fiind negative; monitorizarea permanentă a stării de sănătate a angajaților și beneficiarilor prin personal medical redistribuit de la alt centru; asigurarea alimentației prin firma specializată de catering; informarea persoanelor din centru cu privire la simptomatologia caracteristică îmbolnăvirilor cu Covid pentru a preveni panica și totodată pentru a cunoaște când trebuie să se adreseze personalului medical; instruirea personalului și a beneficiarilor cu privire la obligativitatea purtării echopamentului de protecție; reactualizarea permanentă a anchetei epidemiologice ori de câte ori datetele noi o impun, până la încheirea efectivă a focarului.

 

Complexul deservește 41 de beneficiari, cu vârste cuprinse între 6 și 20 de ani, și are 33 de angajați.

 

 

 

Comentariile celorlalți

PapuraVoda pe 21.05.2020 la 09:53
De ce nu scrieti si ca DSP a facut testele DUPA 2 ZILE de cand angajatii au intrat in schimb??? Au scos cele doua persoane depistate pozitiv, si i-au lasat pe restul in plata Domnului,fara sa ia nici o masura, desi au stat aproape o saptamana impreuna!!! Din aceasta cauza s-au infectat 12 copii si 3 angajati ai centrului din Jibou! Cine raspunde pentru decizia asta absurda??? Nici macar nu le-au dat echipamente de protectie la timp! Cine raspunde ar trebui sa zboare din functie! La Alooo, Prefectura Salaj!!! Se aude??? Dar, ca de obicei nu se va intampla nimic, ca asa e la noi

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei