Vineri , 21 Aprilie 2017

“Finul” Marcel Mureşan a părăsit scena pentru totdeauna

Marcel Mureşan, cunoscutul umorist din echipa „Nănaşilor” din Jibou, a părăsit scena pentru totdeauna, la vârsta de 54 de ani. Marcel Mureșan s-a consacrat prin rolul de „fin” pe care îl juca alături de colegul său de scenă Liviu Petriş.

De profesie dascăl, acesta a modelat zeci de generaţii, atât ca profesor la catedră, cât şi ca diriginte. De-a lungul carierei a predat fizica la mai multe şcoli: la Liceul Tehnologic „Octavian Goga”, la Sâg, Cristolţ şi Surduc, în ultima perioadă fiind profesor de fizică la Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu” Jibou. Era căsătorit şi avea o fiică ce a îmbrăţişat profesia de medic.

Şi-a făcut debutul pe scenă încă din timpul liceului, când a participat cu brigăzile artistice prin ţară. Aici a ieşit la suprafaţă artistul Marcel Mureşan, care peste ani s-a transformat în „fin” nu doar pentru colegul său de scenă, ci şi pentru publicul care l-a ascultat. Scena şi umorul au reprezentat o poveste frumoasă în care s-a regăsit, dovadă fiind zecile de festivaluri de umor din ţară la care a participat de-a lungul timpului. Peste tot a fost apreciat şi a fost răsplătit cu premii, dar mai presus de toate, cu aplauzele publicului.

Colaborarea cu Casa Orăşenească de Cultură a început încă din copilărie, într-o iubire reciprocă perpetuă, care a rezistat şi care se va resfrânge în timp. Reprezentanţii instituţiei îşi exprimă regretul şi transmit condoleanţe familiei. Marcel Mureşan lasă în urmă un oraş şi un public care l-a iubit şi apreciat, iar actul de cultură va fi cu siguranţă, de astăzi, mai sărac.  

 

Şi reprezentanţii Centrului de Cultură şi Artă al judeţului Sălaj, instituţie cu care a colaborat de-a lungul timpului, au vorbit despre cel care a fost Marcel Mureşan.  

"Se spune că cei care mor în Săptămâna Luminată se duc direct în rai, fără alte halte premergătoare. Poate și Marcel Mureșan e acum în această postură, cine știe, probabil și de responsabil cu momentele vesele prin casele de cultură de „dincolo”, bănuind că simțul umorului nu e doar un atribut uman. Oricum, s-a dus din viața pământească și „Finul”, profesor de fizică la Jibou, la Surduc, la Sâg, la Cristolț, colaborator al Casei de Cultură din Jibou, al Ansamblului folcloric „Meseșul” și al Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj (CCAJS), al Ansamblului „Someșul” din Jibou, prezent, ani la rând, în emisiuni diverse (dintre cele mai cunoscute, „Vine Vaida pe la voi”), multe, multe spectacole, festivaluri. În ultimii ani, am ajuns cu „Nănașii” și „Meseșul” în multe sate sălăjene. Marcel Mureșan, prin prezența lui tonică, prin felul lui aparte de a povesti și de a înveseli, reușea să (ne) binedispună, să demonstreze, în fapt, că umorul de calitate poate fi tămăduitor. Era, destul de probabil, și în viața personală ca pe scenă. Prin dispariția lui, Sălajul cultural (și așa nu foarte bogat) pierde un reprezentant important. Colegii de la Ansamblul „Meseșul” și CCAJS sunt alături de familia îndoliată. Dumnezeu să-l odihnească în pace!", transmite Daniel Săuca, managerul Centrului de Cultură şi Artă al judeţului Sălaj. 

 

Comentariile celorlalți

Bejenariu pe 22.04.2017 la 19:42
Un om deosebit Un ultim omor din partea cadrelor militare in rezerva Dumnezeu a creat omul ,iar acum va duce in împărăția Sa. Lacrimi si flori! Sincera condoleanță familiei
lisa pe 22.04.2017 la 05:03
Eu sunt Lisa Randy Am fost în căutarea unui împrumut de afaceri, Până când un prieten de-al meu mi-a prezentat Cash Solutions LTD. La inceput i-am spus ca nu ma intereseaza niciun acord de imprumut cu bancile sau cu nici o societate de imprumut privat, dupa care ma asigurat ca societatea este una originala, desi nu am crezut-o niciodata, am facut un proces si ma bucur ca am facut-o, Mi sa dat un împrumut de 80.000 de dolari pentru Cash Solutions. Sfatul meu pentru oricine solicită un împrumut sau orice asistență financiară care poate fi de încredere, de încredere și capabilă să plătească înapoi la timp cu privire la fonduri ar trebui să Contactați-le dacă sunteți interesat EMAIL VIA: cash.solutions@cas4u.com acum.
mia prodan. pe 22.04.2017 la 00:26
Dumnezeu sa lodihneasca
.
FLORIANOPREA60@YAHOO.RO pe 21.04.2017 la 23:44
D-zeu sa-l odihneasca,familiei indoliate sincere condoleante!

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

29 Aprilie 2017
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

28 Aprilie 2017
EUR EUR
4.5333 lei
USD USD
4.1453 lei
CHF CHF
4.1837 lei

Horoscop

Peşti
29 Aprilie 2017
Iti iese in cale exact persoana de care aveai nevoie, care iti va face ziua luminoasa, ca atare iesi in lume,…
Citeşte mai mult