Vineri , 7 Septembrie 2018

Festivalul Cepei a ajuns la cea de a XI-a ediţie

 În Comuna Pericei, organizarea „Festivalului Cepei” a devenit o tradiție. În perioada 7 – 9 septembrie 2018 urmează a fi organizată ediția a XI-a a acestui eveniment. Ca de fiecare dată, din peisaj nu va lipsi concursul de gastronomie, în cadrul căruia se vor duela cele mai pricepute gospodine şi cei mai pricepuţi bucătari din comună.

Având în vedere experiențele din trecut, primarul comunei Pericei, Boncidai Csaba, are convingerea că aceste evenimente ajută la consolidarea comunității, la valorificarea produselor locale - tradiționale și la reputația localității. Potrivit programului, pe lângă concursuri gastronomice şi momente artistice, în comună va avea loc o conferință la care vor participa invitați din partea Ministerului Afacerilor Externe din Ungaria și România. Simpozionul internațional găzduit de Primăria Pericei este intitulat sugestiv: „Strategii politice și economice împotriva emigrării”.

„La insistenţele cetăţienilor, şi în acest an vom organiza Festivalul Cepei, în perioada 7-9 septembrie. Încercăm, ca de fiecare dată, să aducem ceva în plus faţă de anii anteriori. De această dată aducem în prim plan doleanţa noastră cu privire la tineri. Ne doare faptul că o parte din cetăţenii tineri, activi, cei care abia acum au terminat şcolile, pleacă în străinătate şi deja comunitatea începe să simtă lipsa acestor persoane. În cadrul acestor evenimente încercăm să găsim soluţiile pentru a putea să-i ţinem pe tineri acasă, să putem repatria acele persoane care au plecat în străinătate. Împreună cu colaboratorii noştri din Canada şi alături de Guvernul Ungariei încercăm să facem un simpozion internaţional la care am invitat şi reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe al Guvernului României. Împreună cu experienţa altor state vrem să găsim o soluţie la doleanţa noastră de a stopa migraţia din localităţile României”, precizează Boncidai Csaba, primarul comunei Pericei.

Evenimentul este organizat de Primăria şi Consiliul Local Pericei, în parteneriat cu Asociaţia Culturală Maghiară din Canada, UDMR Pericei, Şcoala Gimnazială Pericei şi Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

23 Iulie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Fecioara
23 Iulie 2019
Citeşte mai mult