Vineri , 8 Februarie 2019

Festival de ştiinţă pentru elevii de gimnaziu

Membrii clubului de voluntariat Impact Lego de la Colegiul Național „Silvania” Zalău vor organiza, în perioada 12-15 februarie 2019, un festival de știință adresat elevilor de gimnaziu. Alături de partenerii din proiect, Școlile Gimnaziale „Mihai Eminescu”, „Gheorghe Lazăr” și „Simion Bărnuțiu”, elevi vor avea parte de câteva clipe de magie și vor fi iniţiaţi în lumea și tainele științei.

Festivalul de știință este o etapă premergătoare a unui proiect mai amplu, denumit „Laboratorul de vise”, care a început la sfârșitul anului trecut și are ca finalitate modernizarea laboratorului de științe a Școlii Gimnaziale „Marcus Aurelius” din Creaca. Inițiativa voluntarilor de a moderniza un laborator se dorește a fi o soluție pentru slaba dezvoltare a competențelor practice în domeniul științelor naturii a elevilor școlilor gimnazile din mediul rural.

Pe de altă parte, Clubul Impact Lego mulţumeşte comunităţii pentru  suportul acordat și în anii precedenți la activitățile derulate. Cu ajutorul dumneavoastră, clubul a reușit să își atingă obiectivele an de an și să ducă cu succes la bun sfârșit proiectele propuse. Printre acestea se numără„Gusturi vechi cu Impact azi”, desfășurat în  două etape, în cadrul căruia am tipărit un număr de 700 de broșuri conținând rețete tradiționale românești, ungurești și slovace de pe plaiurile sălăjene; „Pe Meseș hai-hui cu harta’n cui”, care s-a finalizat prin reamenajarea traseului turistic de pe Meseș „Izvorul Salamandrelor”; „Tineri cu SCOP”, care a adus în fața tinerilor din județ patru tineri de excepție ai Sălajului, printre care și un laureat cu bronz la Jocurile Paralimpice de vară din 2016”, spun reprezenţanţii Impact Lego.

Clubul Impact Lego activează în cadrul Colegiului Național „Silvania” și, la ora actuală, numără 42 de voluntari.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

20 August 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Berbec
20 August 2019
Citeşte mai mult