Joi , 21 Decembrie 2017

”Farmecul Crăciunului-obiceiuri și tradiții”- simpozion internațional, ediția a IV-a

 Unele dintre cele mai frumoase obiceiuri românești sunt cele care marchează Nașterea Domnului Iisus Cristos. Tradițiile și obiceiurile specifice Crăciunului s-au transmis din generație în generație încă din cele mai vechi timpuri însă, din păcate, în ziua de azi, unele obiceiuri au rămas doar în amintirea bunicilor.

Pentru că dorim să păstrăm vii tradițiile poporului nostru și să le transmitem prin viu grai, generațiilor următoare, în Ajun de Crăciun, în grădinița nostră sunt organizate diverse activități prin care urmărim să trezim în sufletul copiilor sentimente de dragoste, admirație și respect față de comorile de preț ale poporului român: obiceiurile și tradițiile. În acest sens, în data de 19 decembrie 2017, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 2 Șimleu Silvaniei, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, reprezentat prin inspector școlar pentru educație timpurie, prof. Valentina Souca și inspector școlar pentru activitățile educative, prof. Jurcă Ildiana, a organizat cea de-a IV-a ediție a Simpozionului Internațional ”Farmecul Crăciunului-obiceiuri și tradiții”, activitate cuprinsă în cadrul Proiectului Internațional „Oriunde și oricând, prieteni”, proiect înscris în Calendarul Activităților Educative Naționale 2017.

 Activitățile simpozionului au fost structurate pe trei secțiuni: proiecte tematice/ proiecte didactice, serbări/parteneriate educaționale și referate prin care s-au prezentat obiceiurile locale. Prin secțiunile propuse în cadrul simpozionului am urmărit încurajarea schimbului de experiență între cadrele didactice din țară și străinătate, împărtășirea exemplelor de bună practică prin care am reușit să formăm copiii în spiritul respectului și a dragostei pentru tradițiile poporului.

Au participat cu lucrări un număr total de 336 cadre didactice din 32 de județe din țară, din Ungaria și din Anglia. Participarea indirectă a colegelor de la unităţi de învăţământ din Ungaria - Mosolyorszag Ovoda, Vecses, Kerekerdo Tag Ovoda, Nyirbator, Grădiniţa Română „Lucian Magdu” Battonya și din Anglia - Halsted Preparatory School for Girls - Woodham Rise, a reprezentat un bun prilej de a cunoaşte tradițiile și obiceiurile de Crăciun specifice altor popoare şi de a descoperi noi modalităţi, metode prin care putem insufla copiilor dragostea pentru tradiţiile şi obiceiurile unui popor şi dorinţa de a le păstra şi de a le transmite mai departe.

Evenimentul s-a încheiat cu prezentarea unui colaj de colinde interpretate de copiii din grupele mari.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

10 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Săgetător
10 Decembrie 2018
Citeşte mai mult