Luni , 5 Februarie 2018

Fără permis, în Fildu. S-a urcat la volan, deși avea doar 15 ani

 

Polițiștii Postului de Poliție Fildu de Jos au identificat în trafic, la ora 13,00,  un minor de 15 ani care se deplasa cu autoturismul pe Drumul Comunal 67, pe direcția Fildu de Jos-Fildu de Mijloc, fără a deține permis de conducere.

Verificările efectuate de polițiști au stabilit că autoturismul i-a fost încredințat minorului de un bărbat de 56 de ani, din comuna Fildu de Jos.

Oamenii legii continuă cercetările pentru infracțiunile de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere și încredințarea unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu îndeplinește acest aspect.

Pentru a preveni astfel de fapte, polițiștii rutieri recomandă conducătorilor auto să nu conducă dacă au consumat băuturi alcoolice sau dacă nu dețin permis de conducere.

,,Potrivit Codului Penal, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani, iar conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă”, arată Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

13 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei