Adresa
oras, România
telefoane
office@salajeanul.ro
Vineri , 6 Octombrie , 2017

Expoziţie de pictură: „Hortus Closus. Topografii Edenice”

de Cristina POP

 Iubitorii de artă din Zalău sunt aşteptaţi luni, 9 octombrie, la Galeria de Artă a Centrului de Cultură şi Artă al judeţului Sălaj, pentru a vernisa împreună expoziţia cu lucrările realizate de artiştii plastici participanţi la cea de a VI-a ediţie a Taberei de Pictură din cadrul Simpozionului Internațional de Arte Vizuale„Arta în Grădină”, care s-a desfășurat în cursul lunii iulie a acestui an, la Grădina Botanică „Vasile Fati” din Jibou. 

Cu această ocazie, se va lansa și catalogul ediției, tipărit în condiții grafice foarte bune, sub sigla Editurilor „Limes” din Cluj-Napoca și „Caiete Silvane” din Zalău. 
Acest eveniment este inclus în cadrul Festivalului MUZAFEST 2017.

Vor expune: Cornel Ailincăi (Cluj-Napoca) / Andrei Câmpan (Cluj-Napoca) / Irina Golovanova (Moscova) / Adina Mocanu (Bistrița) / Ioan de Moisa (Cluj-Napoca) / Iuriy Protasov (Moscova) / Liviu Suhar (Iași) / Mariana Șerban (Târgu Mureș) / Radu Șerban (Cluj-Napoca).

Aflată la cea de a VI-a ediţie, Tabăra de Pictură din cadrul Simpozionului Internațional de Arte Vizuale „Arta în Grădină”, se desfăşoară în acest an sub genericul „Hortus closus. Topografii edenice”. De șase ani, în fiecare vară, la Grădina Botanică din Jibou se întâlnesc pictori din centrele artistice importante din țară.

Artişti din Moscova, la Jibou

La fel ca în ultimele ediții, și în acest an tabăra a avut plăcerea de a găzdui doi artiști din afara granițelor țării, tocmai de la Moscova. Iuryi Protasov are o formație de arhitect și pictor, fiind inițiatorul și directorul unei școli de artă din Moscova. Irina Golovanova este profesor al Universității Pedagogice din Moscova, Departamentul de Arte Plastice, deține un doctorat în Metode și Tehnici de Predare a Artei. În pictura ei, vegetația este stilizată prin aplicarea unor reducții de factură decorativă și geometrică.