Luni , 9 Iulie 2018

Experţi în domeniul medical din Olanda, prezenţi la Zalău

 Timp de o săptămână, experţi în domeniul medical din Olanda au venit la Zalău pentru a aduce plus valoare serviciilor medicale oferite de Fundaţia Acasă. Acţiunea face parte din cadrul unui schimb continuu de experiență menit să ajute la îmbunătățirea calității serviciilor medicale oferite de Centrul „Acasă”.

 

Serviciile medicale olandeze, aplicate în România

Echipa multidisciplinară formată dintr-un ergoterapeut, un logoped şi doi fizioterapeuţi s-a aflat la Zalău, unde au încercat, împreună cu echipa de aici, să pună în practică serviciile oferite pacienţilor în Olanda, după cum preciza în cadrul unei conferinţe de presă Dorina Bucknall – managerul Centrului „Acasă”. „Scopul acestui schimb de experienţă este îmbunătăţirea calităţii activităţii serviciilor medicale pe care acest Centru le livrează. Concluziile acestei săptămâni ne vor fi de foarte mare folos, după care noi, Fundaţia, Centrul „Acasă”, vom face un plan de acţiune pe termen lung. Din păcate, noi, în România, avem mai puţine şanse de a ajunge la noutăţile din domeniu. Un factor important pentru prezenţa acestei echipe interdisciplinare aici este acela că Centrul Acasă are şansa să aducă noutăţile în România. Sunt noutăţi tehnice medicale care nu ţin de aparatură, nu ţin de bani, sunt chestiuni practice pe care dânsele au început să le implementeze. Sunt noutăţi care trebuie să fie preocuparea noastră majoră. Este singurul mod prin care Centrul „Acasă” poate să-şi păstreze standardul”, a precizat în cadrul unei conferinţe de presă managerul Centrului „Acasă”, Dorina Bucknall.

 

Modul de viaţă al pacienţilor din România, diferit de cel al pacienţilor olandezi

Echipa olandeză a dorit să înțeleagă și să vadă modul obișnuit de viață al pacienților din Sălaj, majoritatea membrilor echipei vizitând pentru prima oară România. „Au dorit, la sosirea în ţară, să înţeleagă mediul de acasă al pacienţilor din România. În Olanda, terapia se bazează pe nevoile practice ale pacientului. Au fost suprprinse când le-am dus în mediul rural, le-am dus şi în Zalău. Au fost suprinse când au văzut că un bloc cu patru etaje nu are lift. S-au întrebat cum o persoană în cărucior cu rotile iese în stradă şi ce condiţii există pentru ei”, a completat managerul Centrului.

Pe toata perioada șederii, echipa a urmat programul de lucru normal, împreună cu personalul Centrului, fiecare pe domeniul său de expertiză. Urmează să fie analizate concluziile în urma acestei vizite și să fie întocmit un plan de acţiuni pe viitor, în funcție de ceea ce va fi benefic pentru îmbunătățirea activității și a serviciilor oferite de Centrul de Recuperare, Tratament și Îngrijire „Acasă”.

 

 

Peste 5 mii de persoane aşteaptă să beneficieze de serviciile Centrului “Acasă”

În perioada ianuarie-iunie 2018, în spitalizarea continuă au fost 1.164 persoane, iar  1787au primit consultaţii în ambulator. Potrivit reprezentanţilor Centrului, pe lista de aşteptare se află înscrise 5.667 de persoane.

Centrul “Acasa” desfăşoara activitatea la o capacitate de 94 de paturi contractate cu CAS Salaj, din totalul de 120 paturi din structura. Centrul mai dispune de o cladire noua, cu o capacitate de 30 paturi, nefolosita din cauza lipsei de finantare.  

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

22 Martie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Capricorn
22 Martie 2019
Citeşte mai mult