Adresa
oras, România
telefoane
office@salajeanul.ro
Vineri , 21 Februarie , 2020

Eu și copilul meu

de Andreea Vilcovschi

 Un proiect adresat părinților elevilor din ciclul gimnazial va fi derulat în școlile din Zalău, Aghireș, Meseșenii de Sus și Ortelec, printr-un parteneriat între Centrul de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Sălaj și Inspectoratul Școlar Județean Sălaj. Intitulat "Eu și copilul meu", proiectul prevede formare a 14 profesori și consilieri școlari de la Școlile gimnaziale "Porolissum", "Simion Bărnuțiu" și "Gheorghe Lazăr" din Zalău, de la Liceul de Artă "Ioan Sima" din Zalău, dar și de la școlile gimnaziale din Aghireș, Meseșenii de Sus și Ortelec, după care aceștia vor derula activitățile cu părinții cu sprijinul specialiștilor Centrului de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog.

 

Potrivit partenerilor din proiect, demersul are ca obiectiv general creşterea nivelului de sensibilizare şi responsabilizare a familiilor în vederea oferirii de modele pozitive copiilor, în cadrul programelor de informare, educare şi conştientizare cu privire la efectele consumului de droguri. De asemenea, își propune să consolideze legăturile afective dintre membrii familiei: părinte-copil, părinte-părinte, copil-copil, dintre aceştia şi şcoală, aplicând sistematic metode fundamentate ştiinţific.

În total vor fi organizate nouă activităţi interactive cu părinţii, conţinând şi aplicaţii cu caracter ludic, ce necesită un grad mare de implicare din partea lor, a cadrelor didactice şi, acolo unde este cazul, şi din partea copiilor. Părinții vor descoperi cum să comunice eficient cu copiii, cum să stabileasca reguli și pedepse, cum să supravegheze anturajul copilului, cum să controleze conflictele din familie, dar și cum afectează familia consumul de tutun, alcool şi droguri.

Proiectul este derulat de către Centrul de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog și Inspectoratul Școlar.