Duminică , 28 Ianuarie 2018

Erou salvator. Un pompier a salvat viața unui om care se afla în stop cardiorespirator

 Aflat în timpul liber, în acest weekend, Vasile Gorgan, angajat al Isu Sălaj a reușit să intervină rapid și să salveze o persoană aflată în stop cardiorespirator. 


Sâmbătă după masă, în jurul orei 15.10, pompierul sălăjean se afla în deplasare prin localitatea Baciu, judeţul Cluj, când a sesizat că o persoană la marginea drumului se afla întinsă. Fără să stea pe gânduri acesta a evaluat victima, a constatat că era inconştientă şi a iniţiat manevrele de resuscitare reuşind ca după aproximativ 15 minute persoanei să îi revină semnele vitale. Bărbatul, de aproximativ 50 de ani, a fost aşezat în poziţia de siguranţă, însă la scurt timp a intrat iarăşi în stop cardiorespirator, moment in care Vasile Gorgan împreună cu un medic aflat întâmplător la faţa locului au reiniţiat manevrele de resuscitare cu succes. Victimei i-au revenit semnele vitale şi a fost preluată de către un echipaj al ambulanţei sosit la faţa locului pentru transportul la spital. 
Curajul, fermitatea și devotamentul sunt trăsăturile de bază care conturează nobila meserie de pompier, iar colegul nostru reprezintă încă un exemplu care demonstrează că pompierii salvatori sunt eroi și în timpul liber, se arată intr un comunicat postat de reprezentanții Isu Sălaj. 
Plt. adj. Gorgan Vasile are 44 de ani și lucrează în cadrul Detaşamentului de pompieri Zalău al ISU Sălaj din anul 2007, unde a participat şi ca paramedic la misiuni medicale.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

22 Martie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei