Joi , 24 August 2017

Elevii vor primi fructe şi legume la şcoală

 Guvernul anunţă că, începând din acest an, elevii din România vor primi la şcoală, pe lângă corn şi lapte, fructe şi legume.

A fost aprobat de către Guvern un act normativ privind „Programul pentru şcoli”, care unifică şi continuă „Programul de încurajare a consumului de fructe şi legume în şcoli” şi Programul “Lapte şi corn”.

Prin aprobarea acestui program, începând cu anul şcolar 2017-2018, se asigură participarea României la „Programul pentru şcoli al Uniunii Europene”, ce se va derula în perioada 2017-2023. 
Conform legislaţiei europene, „Programul pentru şcoli” are două componente:
- distribuirea de fructe şi/sau legume proaspete, lapte natural de consum şi/sau produse lactate fără adaos de lapte praf;
- măsurile educative care însoţesc distribuţia produselor.
Actul normativ aprobat recent de Guvernul României prevede crearea cadrului legislativ naţional pentru implementarea componentelor şi obiectivelor acestui program în România, care va fi pus în aplicare de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Ministerul Sănătăţii.
„În termen de 30 de zile lucrătoare de la intrarea în vigoare a acestui act normativ, printr-o hotărâre de guvern, se vor stabili măsurile necesare pentru implementarea Programului pentru şcoli al României care va asigura şi distribuţia produselor de panificaţie”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului. 
Conform sursei citate, programul urmăreşte crearea de obiceiuri alimentare sănătoase de la o vârstă fragedă, (prin componenta de educaţie pentru sănătate obligatorie a acestui program), precum şi creşterea consumului de produse locale.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

13 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Capricorn
13 Decembrie 2018
Citeşte mai mult