Adresa
oras, România
telefoane
office@salajeanul.ro
Miercuri , 15 Mai , 2019

Elevii sălăjeni, în concurs la ISU

de Andreea Vilcovschi

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Porolissum” al județului Sălaj, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, a organizat, la începutul acestei săptămâni, două concursuri tematice dedicate elevilor. Întrecerile și-au propus formarea unor comportamente adecvate diferitelor situații de urgență, cunoașterea principalelor tipuri de risc, a formelor de manifestare a acestora, dezvoltarea capacității de înțelegere și de apreciere a pericolelor generate pentru viața și mediu.

 

Luni, 13 mai, pe Stadionul Municipal Zalău a avut loc etapa județeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi ”Prietenii Pompierilor”, la startul căruia s-au aliniat cinci echipaje de la școlile gimnaziale "Iuliu Maniu" Zalău, "Silvania" Şimleu Silvaniei, Românaşi și Marca, și de la Liceului Reformat "Wesselenyi" Zalău. Echipajele au parcurs o probă teoretică şi două probe practice, la finalul cărora prima poziţie a fost adjudecată de concurenții din Românaşi, urmați de elevii de la "Iuliu Maniu" Zalău şi de cei din Marca, cu toții primind şi premii în bani cu sprijinul Consiliului Judeţean Sălaj.

În următoarea zi, șapte echipaje s-au întrecut la concursul cu tematică de protecție civilă ”Cu viața mea apăr viața”, găzduit de Liceul Teoretic "Ion Agârbiceanu" din Jibou. La secțiunea gimnaziu, podiumul a fost ocupat de Școala Gimnazială "Silvania" Șimleu, Liceul Tehnologic nr. 1 Surduc și Școala Gimnazială "Lucian Blaga" Jibou. La secțiunea liceu, cei mai bine pregătiți s-au dovedit a fi elevii instituției gazdă. Podiumul a fost completat de reprezentanții Liceului "Voievodul Gelu" Zalău și de cei de la "Mihai Viteazul" Zalău.

 

Primele trei poziţii la fiecare categorie au primit şi premii în bani oferite cu sprijinul Consiliului Judeţean Sălaj. Etapa interjudeţeană se va desfăşura în data de 3 iunie, la Sala de sport a Liceului Teoretic Ion Agârbiceanu Jibou, calificate fiind ocupantele primei poziţii la ambele categorii.

Scopul acestor concursuri presupune formarea unor comportamente adecvate diferitelor situații de urgență, cunoașterea principalelor tipuri de risc, a formelor de manifestare a acestora, dezvoltarea capacității de înțelegere și de apreciere a pericolelor generate pentru viața și mediu.