Joi , 11 Octombrie 2018

Elevii Liceului Tehnologic „Mihai Viteazul” din Zalău „călătoresc printre stele”

 Și în acest an, cu ocazia Săptămânii Mondiale a Spațiului Cosmic, Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” din Zalău a organizat un proiect tematic prin care a fost promovată astronomia și domeniile sale conexe, atrăgându-se astfel atenția asupra necesității de cercetare a Spațiului cosmic.

„Călătorind printre stele” este numele proiectului care a adus împreună elevii liceului și pe profesorii acestora într-o activitate ce le-a permis accederea spre noi orizonturi.

„Acesta este însuși mobilul proiectului, o încercare de a trece dincolo de barierele fizice și biologice pe care umanitatea le întâmpină în cercetarea Universului. Am organizat această activitate din dorința de a ne alătura celor care doresc să cunoască, să studieze și să înțeleagă tainele Universului”, afirmă coordonatorul de proiect, prof. Driha Mariana.  

În acest sens, folosind cunoștințele și deprinderile dobândite în cadrul orelor de curs, dar și în cadrul laboratoarelor și atelierelor din dotarea școlii, elevii au realizat dispozitive experimentale, machete, postere și imagini pe tema spațiului cosmic. Pentru a încheia apoteotic aceste activități, elevii au lansat în spațiu rachete și baloane cu heliu, aducând entuziasmul pe fețele tuturor participanților. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

16 Iunie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop