Vineri , 6 Octombrie 2017

Elevii din Şimleu Silvaniei, “salvatori din pasiune”

 Proiectul „Salvator din pasiune”, derulat de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și unitățile subordonate continuă. De această dată, cei care au devenit “Salvatori din pasiune” au fost tineri din oraşul Şimleu SIlvaniei

Astfel, în intervalul 22 septembrie-5 octombrie, la sediul Secţiei de pompieri Şimleu Silvaniei s-a desfășurat cursul introductiv de prim ajutor medical de bază cu cea de-a treia serie, la care au participat 9 voluntari, cu vârste cuprinse între 16-21 de ani. Joi, 05.10.2017 s-a finalizat etapa de pregătire în domeniul primului ajutor de bază prin susţinerea de către voluntari a unei probe scrise şi a unei probe practice. La finalul cursului voluntarii au dobândit competenţe în accesarea sistemului medical de urgenţă, recunoaşterea urgenţelor cu risc vital şi acordarea primului ajutor de bază până la sosirea echipajului de intervenţie şi în utilizarea defibrilatorului semiautomatic. De asemenea cursul a urmărit dezvoltarea voinţei, încrederii în forţele proprii, curajului şi atenţiei voluntarilor.
Proiectul de recrutare al voluntarilor continuă, persoanele interesate care doresc să afle informaţii suplimentare se pot adresa la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Porolissum Sălaj (Bd-ul Mihai Viteazul Nr. 57 Zalău) sau la sediile subunităţilor din Jibou şi Şimleu Silvaniei, sau pot consulta site-ul unităţii la adresa www.isusalaj.ro în secţiunea voluntariat, respectiv pagina de facebook Isu Smurd Sălaj. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

26 Septembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Taur
26 Septembrie 2018
Citeşte mai mult