Luni , 11 Iunie 2018

Elevii de la IMPACT au pregătit delicii culinare pentru zălăuani

 A fost un regal festiv la acest sfârșit de săptămână pe platoul de marmură din fața Prefecturii. Elevii de la IMPACT LEGO din cadrul Colegiului Național „Silvania” au preparat delicii culinare pentru zălăuani. Însă nu orice fel de bucate au fost preparate. Au fost rețete culese din satele sălăjene, rețete cu specific românesc, maghiar și slovac.

Participanții la eveniment au fost invitați să voteze rețetele preferate, să participe la tombole și licitații și să guste din bucatele gătite special pentru ei.

Această activitate vine în continuarea proiectului „Gusturi vechi cu IMPACT azi”, ce are ca scop promovarea diversității interetnice din județul Sălaj, în contextul Centenarului, prin identificarea rețetelor tradiționale, păstrate peste generații în comunități. În ultimele luni, voluntarii clubului au cules un număr de 20 de rețete cu specific unguresc și slovac, ce se adaugă celor 23 cu specific românesc culese în prima etapă a proiectului. Ele vor fi tipărite și publicate într-un material de promovare a tradițiilor culinare locale, care va fi distribuit turiștilor prin intermediul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Zalău și a Centrului de Informare și Marketing Turistic al comunei Mirșid. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei