Marţi , 14 Noiembrie 2017

Elevii de la Colegiul Naţional „Silvania”, implicaţi într-un program de educaţie financiară

 Aproximativ 200 de elevi de la Colegiul Naţional „Silvania” din Zalău participă, începând de astăzi, la cursurile de educaţie financiară susţinute de trainerii Fundaţiei Dreptul la Educaţie. Aceştia provin din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a.

Este prima implementare a unui astfel de proiect în Zalău de către OTP România. „Este o asumare a promisiunii făcute de Bancă în luna Mai, acela de a aduce cursuri de educaţie financiară pentru elevi şi adulţi în Zalău. În timpul cursurilor, elevii vor învăţa diferite concepte financiare, în conformitate cu vârsta lor. Toate modulele au acelaşi scop comun, şi anume însuşirea unor noţiuni de bază despre educaţia financiară şi sunt bazate pe o metodologie şi concepte precum edutainment, lucru în echipa, planificare pe termen lung şi asumarea riscului”, precizează directorul sucursalei OTP Bank Zalău, Gabriel Oprea.

Astfel, elevii din clasa a IX-a vor învăţa despre valoarea unui produs, sistemul financiar şi agenţii economici dintr-un stat, vor explora diferite metode de gestionare a banilor de buzunar şi vor participa în mod activ la dezvoltarea unei strategii financiare. Cei din clasa a X-a vor discuta despre profilul aferent unei persoane indepedente din punct de vedere financiar, vor afla informaţii despre instrumentele financiare din piaţă şi vor participa alături de colegii de clasa la conceperea unei strategii de investiţii. Liceeni de clasa a XI-a vor învăţa cum să îşi planifice, gestioneze şi monitorizeze bugetele personale, vor analiza instrumentele financiare existente pe piață.

Până în prezent, peste 3.500 de elevi au beneficiat de cursurile Fundației „Dreptul la Educație”, susținute la nivel național. Metodele predagogice utilizate de către lectorii Fundației se bazează pe interacțiune și reunesc concepte din psihologie, comunicare și marketing, iar informațiile prezentate în cadrul sesiunilor de pregătire fac referire la concepte economice și financiare de bază, într-un limbaj adaptat vârstei elevilor.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

19 Noiembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Vărsător
19 Noiembrie 2018
Citeşte mai mult