Vineri , 13 Septembrie 2019

Ei sunt "creatorii de educație" din Sălaj


Trei cadre didactice din județul Sălaj se numără printre premianții selecției naționale de bune practici în educație, nivelurile primar și gimnazial, „Creatori de educație”, ediția 2019. Este vorba despre Iuliana Matei, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Halmășd, Anca Tăut, de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău și Irina Deneș, de la Școala Gimnazială nr.1 Vârșolț.
Demersul are ca scop descoperirea și promovarea acelor învățători și profesori care au o contribuție remarcabilă în creșterea atractivității școlii, insuflându-le elevilor bucuria de a învăța, de a înțelege și descoperi lumea în trăim.
„Creatori de educație” reprezintă o campanie de conștientizare cu privire la prestigiul acestei vocații și importanța creativității dascălilor, calitate reflectată ulterior în rezultatele fiecărui copil, în viitorul educației și al societății românești.
 
Potrivit Ministerului Educației Naționale, sunt considerate realizatori de bune practici în educație cadrele didactice care aplică în mod creativ și inovativ programele școlare la nivel primar și gimnazial și care generează progres școlar; folosesc metode și strategii didactice interactive și inovative; adaptează demersul didactic creativ la nevoile și interesele elevilor, personalizând predarea, astfel încât fiecare copil să își poată atinge și valorifica propriul potențial și facilitează accesul la educație pentru copii din medii defavorizate.
 
Câștigătorii au fost desemnați în urma unei proceduri de selecție, derulată în perioada 13 iulie - 9 septembrie 2019, care a presupus votarea online a bunelor practici de către publicul interesat, pentru acordarea celor 10 premii speciale, respectiv evaluarea tehnică a propunerilor de către comisia de evaluare, pentru acordarea celor 40 premii stabilite de comisia tehnică.
Reprezentanta Școlii din Halmășd a premiată pentru proiecutul „Calculatorul – portal spre educație deschisă”, ce a Școlii Eminescu, pentru proiectul "Ştiința pe înțelesul celor mici", în timp ce cadrul didactic din Vârșolț s-a remarcat cu acțiunea "Apa, minune a naturii”.

Comentariile celorlalți

Loredana Matei pe 13.09.2019 la 20:19
VAIDA ALINA - rectific
Loredana Matei pe 13.09.2019 la 20:17
Suntem 4 ,, creatori de educație ' in Salaj .3 pentru ciclul primar si colega de la Virsolt pentru ciclul gimnazial. Colega noastră de la Liceul Tehnologic Nr. 1 Gâlgau, Cauda Alina , este desemnata castigatoare pebtru ciclul primar.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

18 Februarie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Peşti
18 Februarie 2020
Citeşte mai mult