Joi , 24 August 2017

„Ecouri Meseşene”: Regal de muzică populară

  Şi în acest an Zilele municipiului Zalău coincid cu Festivalul Internaţional de Folclor  „Ecouri Meseşene”. Ansambluri folclorice din străinătate sau din ţară, aproape toate ansamblurile sălăjene şi Sava Negrean Brudaşcu sunt în oferta de anul acesta a Festivalulul Internaţional de Folclor „Ecouri Meseşene”.

Cel mai vechi festival de folclor din Sălaj, „Ecouri Meseşene”, are loc în acest sfârşit de săptămână, fiind integrat în manifestările dedicate Zilelor municipiului Zalău.

Vineri, 25 august 2017

Spectacolul va avea loc între orele 18 – 21,  pe scena din parcarea primăriei. Spectacol folcloric susținut de formații și ansambluri de tineret și copii din județul Sălaj: Formația de dansuri „Bocșana”, Bocșa; Formația de dansuri de la Sâg; Ansamblul folcloric „Bujorii Cehului” Cehu Silvaniei; Formația de dansuri „Meseșana” din Meseșenii de Sus;  Palatul Copiilor Zalău; Formația de dansuri de la Deja; Formația de dansuri de la Ulciug; Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău; Formația de dansuri „Cizereana” din Cizer; Formația de dansuri „Tancoska” ; Ansamblul folcloric „Someșul Junior” Jibou; Ansamblul folcloric „Meseșul Junior” Zalău.

Duminică, 27 august, Zalău

Între orele 14-23, spectacolul va avea loc pe scena din parcarea primăriei. Vor participa ansambluri folclorice din județele Sălaj, Gorj, Alba, Maramureș, Arad și Brașov  participante la Festivalul „Someș, cântecele tale”; Ansamblul „Flori de Romanați” din Dobrosloveni, Olt; Ansambluri folclorice din Macedonia, Cehia, Slovacia, Ungaria și Serbia; Ansamblul „Poienița” Cehu Silvaniei; Ansamblul folcloric „Someșul” Jibou; Ansamblul folcloric „Meseșul” cu soliștii vocali Alina Ploae, Marcel Avram și Ionela Moruțan;  Ansamblul folcloric de copii și tineret „Columna” și Ansamblul Artistic Profesionist ,,Porolissum” Zalău cu Sava Negrean Brudașcu.

Pe toată perioada celei de-a 20-a ediții a Zilelor municipiului Zalău (25-27 august), vor fi prezenţi meșteri populari din Sălaj (vizavi de Oficiul Poștal).

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

12 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Săgetător
12 Decembrie 2018
Citeşte mai mult