Marţi , 10 Octombrie 2017

DSP şi DSVSA nu au găsit nimic în neregulă. Supermarketul a retras lotul de ciocolată reclamat

 O femeie din Zalău a reclamat faptul că a cumpărat 15 bucăţi de ciocolată care conţineau viermi, de la două magazine din Zalău şi Cehu Silvaniei. 

 

Iniţial, femeia a vrut să depună reclamaţie la Protecţia Consumatorului, dar a fost redirecţionată spre DSVSA. Reclamaţia a ajuns, până la urmă, la Direcţia de Sănătate Publică Sălaj.  Atât DSVSA, cât şi DSP au trimis inspectori pentru a controla magazinul din Zalău, însă nu s-a găsit nimic în neregulă. Potrivit DSVSA-ului, care a trimis  o echipă chiar luni seara, produsele au fost retrase imediat de pe raft. Marţi au fost în control şi inspectorii DSP-ului, care au găsit ciocolata luată de pe raft, pusă în depozit şi indisponibilizată conform procedurilor.  Potrivit directorului DSP Sălaj, Ligia Marincaş, inspectorii au verificat dacă ciocolată din cele cinci loturi reclamate prezintă modificări organoleptice, însă rezultatul este negativ.

 

„E greu să pui un verdict, mai ales că reclamanta nu avea bon fiscal care să facă dovada că a cumpărat produsele din magazinul respectiv.  E greu să ştii dacă de acolo le-a luat sau dacă le-a depozitat corect. Reclamanta a cumpărat ciocolata în urmă cu trei săptămâni şi din experienţă pot să spun că nu întotdeauna cumpărătorul ştie să depoziteze corect produsele. Important este că produsele respective au fost retrase de la comercializare  pentru a nu se pune în pericol sănătatea consumatorului”, a precizat Ligia Marincaş, şefa DSP Sălaj.

 


În altă ordine de idei, magazinul din Zalău care a fost reclamat că vinde ciocolată cu viermi a scos de la comercializare toate cele cinci loturi suspectate că ar fi contaminate. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

23 Septembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei