Vineri , 23 Februarie 2018

Drumul judeţean care face legătura cu judeţul Maramureş a fost închis. Care sunt rutele ocolitoare

 Din cauza dislocărilor necontrolate de bolovani, pentru siguranţa participanţilor la trafic Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis închiderea sectorului de drum judeţean DJ 109 F, Poiana Blenchii - limita cu judeţul Maramureş. 

 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit în cursul zilei de joi în cadrul unei şedinţe extraordinare, ca urmare a situaţiei critice determinată de efectele produse de fenomneul de reactivare a căderilor de bolovani pe sectorul de drum judeţean DJ 109 F: Poiana Blenchii-limită judeţul Maramureş, respective km 10+370.

“Având în vedere că dislocarea necontrolată de bolovani din cadrul versantului vestic pune în pericol siguranţa drumului şi a participanţilor la traffic se dispune închiderea , în conformitate cu prevederile art.45, alin. (1) din Legea nr. 198/2015, pe o perioadă nedeterminatĂ a sectorului de drum judeţean DJ 109 F Poiana Blenchii-limită judeţul Maramureş, începând cu data de 22 februarie, ora 20.00”, se arată în hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Circulaţia este deviată pe două rute. Este vorba despre direcţia Dej-Târgu Lăpuş, pe ruta DN 1C-intersecţie DN 18B(localitatea Căşeiu)-Chiuieşti-Măgoaja-Târgu Lăpuş.

O altă rută ocolitoare este cea pe direcţia Zalău-Târgu Lăpuş, pe traseul DN 1H-intersecţia DN 1C(localitatea Răstoci)-Mesteacăn-Valea Chiorului-Şomcuta Mare-Baia Mare, Târgu Lăpuş.

De monitorizarea permanentă a evoluţiei situaţiei pe sectorul de drum în cauză se va ocupa  Consiliul Judeţean Sălaj-administratorul drumului judeţean DJ 109F. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

22 Martie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei