Joi , 9 August 2018

Drumul Județean 191 D ar putea fi reabilitat cu 58 milioane Euro

Având în vedere faptul că luni, 13 august, va fi lansat Apelul național de proiecte pentru regiunile mai puțin dezvoltate, iar Consiliul Județean intenționează să depună o cerere de finanțare pentru obiectivul de investiții „Reabilitarea și modernizarea drumului județean DJ 191 D” ce începe în localitatea Valcău de Jos, străbate localitățile Fizeș, Sîg, Tusa și se continuă până la limita cu județul  Cluj, a fost convocată joi, 9 august,  o ședință extraordinară  pentru votarea proiectului în vederea aprobării, un demers necesar ce trebuie bifat înaintea depunerii proiectului.  

 

Lucrările pentru modernizarea și reabilitarea acestui tronson de drum județean se impun din cauza stării tehnice, nivelului avansat de degradare a structurii rutiere existente, sistemului de colectare și evacuare a apelor de suprafață colmatat și subdimensionat și a semnalizării rutiere care este uzată, degradată sau chiar inexistentă pe unele porțiuni ale sectorului de drum.

 

Valoarea totală a investiției este de peste 58 milioane de euro și presupune lucrări de reabilitare și modernizare pe o lungime de 20, 5 km, 750 mp de trotuare și 4 poduri. Printre lucrări se numără și amenajarea unor stații pentru mijloacele de transport public, asigurarea stabilității drumului și  modernizarea structurii rutiere.

Proiectul de hotărâre a fost votat de către consilierii județeni prezenți, cu excepția unui consilier PNL care s-a abținut de la vot.

 

Comentariile celorlalți

ion pe 11.08.2018 la 14:55
58 milione euro ai vise erotice?

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

26 Aprilie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei