Marţi , 26 Noiembrie 2019

Dreptul tău, cunoaște-l!

Consiliul Județean al Elevilor Sălaj lansează în această perioadă campania "Dreptul tău, cunoaște-l", în vederea informării elevilor cu privire la drepturile și obligațiile pe care le au și care sunt prevăzute în diferite acte normative, superioare din punct de vedere ierarhic regulamentelor existente la nivel de școală.
Campania "Dreptul tău, cunoaște-l" vine în contextul în care 4 din 10 școlar nu au habar despre prevederilor Statutului Elevului. Potrivit unui raport al Consiliului Județean al Elevilor, 61% dintre participanții la un sondaj au auzit de Statutul Elevului, dintre care, pe o scară de la 1 la 5, media cunoștințelor acestora este de doar 2,5 procente.
 
"Fără a-și cunoaște drepturile, elevii sunt supuși abuzurilor din partea celorlalți actori din mediul școlar în mod repetat. Un exemplu notoriu al județului nostru poate fi reprezentat de dreptul elevului de a participa la orele de curs fără a fi limitați de unele măsuri, precum nepurtarea uniformei sau serviciul pe clasă, 24% din respondenți afirmând asupra acestui abuz în școala lor", au precizat reprezentanții unicei structuri de reprezentantare a elevilor sălăjeni.
“Încălcarea drepturilor elevilor de către cadrele școlii, alături de articolele regulamentelor de ordine și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar ce încalcă prevederile naționale sunt niște practici ce alterează parcursul educațional al elevilor. Combaterea acestor fenomene necesită a fi prioritar fiecărui decident școlar”, precizează Cătălin Ilieș, președintele Consiliului Județean al Elevilor Sălaj.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei