Adresa
oras, România
telefoane
office@salajeanul.ro
Marţi , 25 Februarie , 2020

Dosar penal pentru in sălăjean întors din Italia

de Andreea Vilcovschi

 Un bărbat de 30 de ani din judeţul Sălaj este cercetat penal sub aspectul comiterii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, după ce a minţit autorităţile din România cu privire la oraşul italian din care a revenit în urmă cu câteva zile.

Potrivit şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Marius Mihăilă, tânărul a sunat marţi dimineaţă la 112, afirmând că în noaptea precedentă a ajuns în România, dintr-o zonă sensibilă din Italia. 
"Nu aveau nicio informaţie, deoarece poliţiştii de frontieră întreabă pe fiecare cetăţean care intră în ţară din ce regiune vine. Conform normelor lor, ei dau nişte chestionare pentru completare celor care susţin că vin din Italia, respectiv din China. Neavând nicio informaţie despre acest cetăţean din judeţul Sălaj, era clar că el la intrarea în ţară nu a declarat corect localitatea din care vine, motiv pentru care astăzi s-a deschis un dosar penal pe articolul 352, aliniatul I din Codul Penal, care priveşte zădărnicirea autorităţilor în ceea ce priveşte stăvilirea unor epidemii", a precizat Mihăilă în cadrul unei conferinţe de presă.
Sălăjeanul a fost preluat de un echipaj SMURD şi supus unui control medical, apoi izolat la domiciliu pentru următoarele 14 zile.