Marţi , 7 August 2018

„Dor de cântec și de joc”, în anul Centenar

Cea de-a 18-a ediție a Festivalului județean de folclor „Dor de cântec și de joc”, un festival inițiat și coordonat de învățătorul Ioan Sur va avea loc miercuri, 15 august, de la ora 16,00, la Școala din localitatea Bănișor, un eveniment ce marchează anul Centenar prin  prezența unei formații de dansuri din localitatea Răzeni, Republica Moldova. Manifestarea este organizată de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, sub egida Consiliului Județean Sălaj și cu sprijinul Primăriei comunei Bănișor.

 

La eveniment, organizatorii anunță prezența unor rapsozi populari și a mai multor ansambluri folclorice și formații de dansuri din județ: „Cizereana” (Cizer); „Bujorii Cehului” (Cehu Silvaniei); „Someșul Junior” (Jibou); „Socăcițele” (Meseșenii de Jos); „Bocșana” (Bocșa); Școala Populară de Arte și Meserii din cadrul Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj; „Izvoarele Barcăului” (Sâg); „Cununa Meseșului” (Horoatu Crasnei), precum și formații de dansuri și soliști din comuna Bănișor. La finalul festivalului va evolua în recital Ansamblul folcloric „Someșul” din Jibou.

 

În aceeași zi, la Biserica ortodoxă din Bănișor, după slujbă, va fi prezentată ediția 2018 a Anuarului Asociației „Fiii satului Bănișor”, publicație apărută cu sprijinul Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj și coordonată de pr. Augustin Câmpean, președintele interimar al asociației menționate.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

26 Aprilie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei