Luni , 2 Decembrie 2019

"Donează sânge constant"

Senatul României s-a alăturat campaniei "Donează sânge constant", inițiată de Crucea Roșie Română, împreună cu Institutul Național de Hematologie Transfuzională. 
Astfel, începând de marți, 26 noiembrie, și până la finalul actualei sesiuni parlamentare, microfoanele din sala plenului și microfonul de la pupitrul Președintelui Senatului vor fi personalizate cu mesajul "Donează sânge azi” pentru a promova conștientizarea ideii de donare de sânge.
"Este important pentru noi să fim susţinuţi în demersul nostru de o instituţie publică atât de importantă precum Senatul României. Suntem convinşi că personalizarea microfoanelor din plenul Senatului va conduce la o expunere şi mai mare a campaniei noastre. Mulţumim Senatului României pentru că a înţeles importanţa acestui demers naţional şi s-a alăturat campaniei", a precizat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roşie Română.
Campania "Donează sânge constant" a fost lansată pe 28 februarie, cu scopul de a aduce în prim-plan nevoia de sânge în spitalele şi centrele de transfuzie din România în fiecare zi.
 
În prezent, procentul donatorilor de sânge în ţara noastră este de doar 2%, în comparaţie cu media europeană, de 6%. Potrivit reprezentanţilor Crucii Roşii, ,,în general, populaţia se mobilizează pentru a dona sânge când au loc tragedii intens mediatizate, însă nevoia de sânge este una constantă. La fiecare trei minute, o persoană are nevoie de sânge.
Încă de la început, proiectul a captat rapid atenţia opiniei publice, iar în doar şase luni s-a înregistrat o creştere de 12% creştere a numărului de donatori în oraşele mari.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei