Miercuri , 8 Noiembrie 2017

Doi biciclişti au ajuns la spital după ce au fost implicaţi în accidente rutiere

 Într-o singură zi, doi biciclişti au fost victime ale accidentelor rutiere. În ambele cazuri, bicicliştii s-au ales cu răni uşoare. Victimele au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

Potrivit informaţiilor primite de la Maria Cristea, purtător de cuvânt al IPJ Sălaj, primul eveniment rutier a avut loc luni, 6 noiembrie a.c., la ora 15.30, când pe DJ 108G, în localitatea  Crasna, un bărbat de 33 de ani, din localitate, care se deplasa pe bicicletă, a pierdut controlul direcției de deplasare și a căzut în șanț. Testarea cu alcooltestul a evidențiat o alcoolemie de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.    

Două ore mai târziu, pe DJ 108D, în orașul Cehu Silvaniei, un tânăr de 25 de ani, din județul Maramureș, în timp ce conducea autoturismul, într-o curbă  periculoasă la stânga, semnalizată corespunzător, a acroșat un minor de 14 ani, care se deplasa pe lângă o bicicletă.

Ambele evenimente s-au soldat cu rănirea ușoară a bicicliștilor. Victimele au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

 

Sfaturi pentru biciclişti

Pentru a preveni astfel de evenimente, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj reamintesc bicicliştilor că trebuie să respecte regulile de circulaţie, să poarte cască de protecţie şi să aibă bicicleta echipată cu sistem de sonorizare şi lumini de semnalizare, să nu circule sub influenţa băuturilor alcoolice când sunt pe bicicletă, să nu traverseze strada pe trecerile pentru pietoni și să nu circule cu bicicleta pe drumurile publice cu polei, gheaţă sau zăpadă.

Pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, bicicleta trebuie să fie dotată cu lumini semnalizatoare, în faţă de culoare albă sau galbenă şi în spate de culoare roşie şi tot în spate să aibă cel puţin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant roşu. Dispozitivele fluorescent-reflectorizante trebuie să se regăsească şi pe roţi, ca în mişcare acestea să formeze un cerc continuu.

Comentariile celorlalți

CENTRU EUROPEAN DE DESPAGUBIRI pe 26.01.2018 la 17:48
UN NR.TELEFON DE LA VICTIMA PT A FI AJUTAT

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

26 Septembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Berbec
26 Septembrie 2018
Citeşte mai mult