Duminică , 17 Septembrie 2017

Distracţie şi surprize la Zilele Siguranţei Rutiere Michelin

Sâmbătă, persoane de toate vârstele au participat la evenimentul ,,Zilele Siguranţei Rutiere Michelin”, desfăşurat în centrul municipiului Zalău

În deschiderea oficială a evenimentului, prefectul judeţului Sălaj - Florin Florian, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj - Tiberiu Marc şi primarul municipiului Zalău - Ionel Ciunt, reprezentanții IPJ Sălaj și ISU Sălaj- comisar șef de poliție Pompiliu Sturzu și adjunct inspectorul șef ISU Sălaj, colonel Radu Lucaci-, alături de reprezentanţii conducerii companiei multinaţionale Michelin au urcat pe scenă şi au participat la ceremonia de dezvelire a unui copac-suport de biciclete oferit de Michelin. Potrivit reprezentanţilor  conducerii grupului Michelin, amplasarea suportului de biciclete în centrul Zalăului are scopul de a înfrumuseţa oraşul şi de a promova mersul pe bicicletă. De asemenea, la deschiderea oficială au luat parte şi alţi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene. De asemenea, prefectul Județului Sălaj Florin Florian și primarul Municipiului Zalău Ionel Ciunt au rostit alocuțiuni despre siguranța rutieră și importanța evenimentului. 

Ceremonia de deschidere a fost urmată de o varietate de activităţi, adresate publicului de toate vârstele. Astfel, cei mici au avut ocazia să experimenteze mijloace de deplasare moderne, precum Ninebot by Segway şi Hoverboard, să guste din sucul realizat prin intermediul unei biciclete speciale ce are ataşat un blender, să se înscrie la curse de biciclete etc. Publicul de toate vârstele a fost invitat să conştientizeze pericolele care apar atunci când o persoană circulă în stare de ebrietate prin intermediul unor ochelari speciali care simulează acuitatea vizuală a unei persoane aflate în stare de ebrietate, să experimenteze simulatorul auto, dar şi să privească ultimele modele scoase pe piaţă de BMW, echipate cu noile anvelope Michelin. După-amiază, persoanele interesate au avut ocazia să afle informaţii cu privire la oportunităţile de angajare în cadrul companiei Michelin.

Un aspect esenţial vizat de organizatori a fost şi conştientizarea importanţei cunoaşterii măsurilor de prim-ajutor. Astfel, sâmbătă, din oră în oră, persoane de toate vârstele au avut ocazia să participe la un curs de prim-ajutor susţinut de medici şi asistenţi, în cadrul Caravanei SMURD ,,Fii pregătit”. Anterior, vizitei în Sălaj, Caravana SMURD „Fii pregătit” a ajuns în 60 de localităţi din întreaga ţară şi a instruit peste 20.000 de persoane în acordarea primului ajutor.

Aflat la a şasea ediţie, evenimentul ,,Zilele Siguranţei Rutiere Michelin” de la Zalău a fost realizat în parteneriat cu Autotransilvania Cluj - BMW, Eurest, Caravana SMURD ,,Fii pregătit” - proiect al Fundației pentru SMURD, Ninebot by Segway, Poliţia Municipiului Zalău şi Primăria Municipiului Zalău. Potrivit organizatorilor, în acest an au participat la eveniment aproximativ 1.900 de persoane, iar la cursele de biciclete s-au înscris aproximativ 600 de copii.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Septembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Berbec
25 Septembrie 2018
Citeşte mai mult