Luni , 1 Octombrie 2018

Toamna medicală sălăjeană

 Timp de trei zile, sute de medici dentişti s-au reunit la Congresul “Toamna Medicală Sălăjeană”, un eveniment organizat de Colegiul Medicilor Dentişti, filiala Sălaj. Ajunsă la cea de-a cincea ediţie, manifestarea a fost prezidată de specialişti şi cercetători din domeniul medical, precum şi de reprezentanţi ai Centrelor Universitare din ţară care au susţinut prelegeri şi prezentări ştiinţifice.

Evenimentul, care s-a desfăşurat pe durata a trei zile, a adus în faţa audienţei nume importante ale medicinei dentare, din importantele Centre Universitare. Potrivit presedintelui Colegiului Medicilor Dentisti filiala Salaj, dr. Corin Penciuc,  evenimentul organizat la nivel judeţean a avut un puternic impact regional.

„Este un eveniment important în viaţa comunităţii medicale, mai ales a medicilor stomatologi, fiind un Congres de Stomatologie, ediţia de toamnă. În ultimii ani am reuşit să organizăm astfel de evenimente profesionale care sunt extrem de importante pentru că, într-adevăr, contribuie la procesul de formare profesională, la educaţia medicală continuă, prin teme care ţin atât de legislaţia aferentă serviciilor medicale, cât şi prin faptul că sunt expuse o serie de lucrări care au caracter ştiinţific, prin informare celor care lucrează în acest domeniu cu noutăţile care apar în fiecare an. Sunt teme care vizează stomatologia estetică, componenta de reconstrucţie, implantologie, chirurgie sau terapiile care vizează estetica dentară, în mod special. În ultimii ani, tehnologia a evoluat foarte mult şi au intrat pe piaţă tehnologii laser care înseamnă tehnologii de ultimă generaţie. Acestea reprezintă un interes din ce în ce mai mare din partea profesioniştilor şi a pacienţilor care vor să aibă acces la o calitate a serviciilor de medicină dentară cât mai înaltă”, a precizat Corin Penciuc, preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Sălaj.

În prima zi a manifestărilor, la Congres au luat parte reprezentanţi ai instituţiilor sălăjene care intră în contact cu cabinetele stomatologice. Directorul adjunct al Finanţelor Publice Sălaj, Cornel Magyar, le-a vorbit medicilor despre aspectele fiscale privind activitatea cabinetelor, iar Luminiţa Nemeş, directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă Sălaj, le-a vorbit medicilor dentişti despre raporturile de muncă şi legislaţia aferentă acestora. 

Comentariile celorlalți

Racasan pe 12.10.2018 la 19:50
M-am asteptat la o prestatie mai buna de la acesta domnisoara, dar dezamageste pentru ca s-a inregimentat politic.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

16 Iunie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Berbec
16 Iunie 2019
Citeşte mai mult