Joi , 5 Iulie 2018

Din vina pietonilor au avut loc şase accidente de circulaţie grave, soldate moartea unui om

 În primele şase luni ale anului, peste o mie de pietoni care nu au respectat regulile de circulaţie s-au ales cu sancţiuni din partea poliţiştilor de la rutieră.

Polițiștii rutieri acționează permanent pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate de nerespectarea regulilor de circulație de către pietoni. În perioada 1 ianuarie-30 iunie, polițiștii au acționat, în tot județul, pentru depistarea pietonilor care nu respectă regulile de circulație. În urma activităților au fost aplicate 1.043 de sancțiuni contravenționale, atât pentru traversare neregulamentară, cât și pentru deplasarea necorespunzătoare pe drumul public. De asemenea, din vina pietonilor,  în perioada analizată, pe drumurile din județ s-au produs şase accidente grave de circulație, soldate cu un mort şi cinci răniţi grav.

 

Sfaturi pentru pietoni

Reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj transmit câteva recomandări de care trebuie să ţină cont cei care se află în postura de pieton, pentru a nu ajunge în cea de victimă: circulaţi numai pe trotuare, iar în lipsa acestora pe potecile laterale ale drumului public; traversaţi drumurile publice numai prin locurile unde sunt indicatoare sau marcaje pentru trecerea pietonilor, iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor, după ce v-aţi asigurat că din ambele sensuri nu se apropie niciun autovehicul; respectaţi culorile semaforului electric; nu vă angajaţi în traversarea străzii în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii; fiţi responsabili întotdeauna când traversaţi strada! Comportamentul dumneavoastră în calitate de pieton are urmări directe şi asupra celorlalţi participanţi la trafic!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

16 Februarie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Capricorn
16 Februarie 2019
Citeşte mai mult